Proč si vybrat Akademii Světlá?

Splň si svůj sen

Objevuj, tvoř a zlepšuj svět kolem sebe - s našimi zkušenými učiteli, kvalitním zázemím a přátelským prostředím máš možnost proměnit své sny ve skutečnost a posunout se tam, kam chceš.

Podívej se na argumenty

Co o nás říkají čísla?

naší školou prošlo přes
0  
absolventů

učební obory mají
0%
úspěšnost

naši učitelé mají celkem
0  
let praxe

v průměru získáme
0  
ocenění za rok

Proč právě Akademie Světlá?

12 důvodů které tě nenechají na pochybách

Neustále se zlepšujeme

Chceme ti poskytnout kvalitní vzdělání a praxi, proto se snažíme neustále se posouvat a zlepšovat. Potvrdí ti to jak naši učitelé, tak současní studenti.

Tvoř bez omezení

Pro všechny obory máme dobré zázemí a vybavení. Ke svému studiu budeš mít vše, co je potřeba a své nápady můžeš realizovat bez omezení.

Neboj se náročnosti

Pokud zjistíš, že maturitní obor nezvládáš, můžeš přestoupit na učební. A pokud na tebe bude učební obor moc jednoduchý, pomůžeme ti s přestupem do maturitního.

Relaxuj ve škole

Potřebuješ si odpočinout nebo načerpat inspiraci? Zajdi do školního klubu, posilovny, školní zahrady nebo si něco přečti ve školní knihovně.

Jsme tu pro tebe

Zakládáme si na respektu a otevřeném přístupu. Můžeš bez obav vyjádřit svůj názor a když budeš potřebovat poradit, vždy se najde učitel, který ti pomůže.

Zažij Česko i svět

Pravidelně vyjíždíme na různé výlety, zájezdy a exkurze – nejen po Česku, ale také do zahraničí. Objevíš zajímavá místa a třeba načerpáš inspiraci pro tvůj další projekt.

Zasportuj si

Zapoj se do kroužků pod vedením odborných instruktorů. Vybírat můžeš třeba volejbal, florbal, posilování nebo in-line bruslení. Navíc s námi během roku můžeš vyrazit na kola, vodu nebo na lyže.

Ovlivňuj dění ve škole

Nebojíš se vyjádřit svůj názor a chceš se podílet na fungování školy? Zapoj se do školního parlamentu! Navíc se můžeš pravidelně potkávat s vedením školy.

Rozvíjej se i po škole

Všichni naši studenti mohou navštěvovat ateliéry a dílny v rámci kroužků i ve volném čase. Můžeš si tak vyzkoušet různé techniky a naučit se něco nového.

Ukaž co v tobě je

Chceš ukázat světu svůj talent? Ať už jsi expert na matiku či přírodopis, tvorbu ze skla nebo třeba ze dřeva, můžeš se zúčastnit nejrůznějších soutěží a výstav.

Ubytuj se u nás

Studovat u nás můžeš ať už jsi odkudkoli – ubytujeme tě v našem domově mládeže přímo v areálu školy.

Získej stipendium

Když ti to půjde, můžeš se těšit na odměnu ve formě finančního stipendia a přivydělávat si tak už během školy.

Tvoř, vymýšlej, inovuj

Probuď svou kreativitu na Akademii Světlá

Na Akademii Světlá najdeš podporující prostředí, kde můžeš svobodně vyjádřit své nápady a myšlenky. Naši zkušení učitelé ti předají teoretické znalosti i praktické dovednosti v oboru, který tě baví. Ať už se zajímáš o umění, design, řemesla nebo pedagogiku, budeš mít možnost prozkoumat různé oblasti a najít tu, která tě naplňuje. Díky individuálnímu přístupu a modernímu vybavení ti pomůžeme posunout se na další úroveň a přiblížit se tvým snům. Přidej se k nám a společně proměníme tvé vize ve skutečnost - vyber si Akademii Světlá pro svá středoškolská léta!

Image

Názory těch nejpovolanějších

Co o nás říkají absolventi?

Image

MgA. Karel Jankovský

Designer, Absolvent oboru Výtvarné zpracování skla
Během studia na Akademii jsem se naučil, jak přistupovat k navrhování, respektovat materiály, technologie a v neposlední řadě mě škola připravila na VŠ, a to především díky hodinám kresby a modelování, na které škola klade velký důraz, stejně tak jako na praktickou výuku.
Image

Lukáš Burda

student VŠ, Absolvent oboru Sociální práce
"Akademie Světlá mě skvěle připravila pro práci v sociální sféře. Aktuálně se tak mohu uplatňovat a podílet na rozvoji Centra Seňorina, z. s., které pomáhá v péči o seniory s Alzheimerem či jiným typem demence. Získané informace se mi také skvěle hodí při studiu na VŠ."
Image

Michaela Svobodová

Floristka, Absolventka oboru Aranžér
"Studium oboru Aranžér mě přiblížil k mému snu, stát se floristkou. Tomuto povolání se věnuji od ukončení studia. V prodejním prostoru uplatňuji i mé znalosti z aranžování výkladních a výstavních ploch."
Image

Kryštof Karen

Podnikatel, Absolvent oboru Uměleckořemeslné zpracování kamene a keramiky
"Po studiu jsem se dostal ke spolupráci na zakázkách, jako například restaurování Vily Tugendhat v Brně či na replice sousoší sv. Vincence na Karlův most. Do budoucna bych rád vybíral nové spolupracovníky právě mezi absolventy světelské Akademie, která jejich studentům zajišťuje výborné zázemí a kvalitní profesory."
Image

Jiří Trojan

Absolvent oboru Umělecký keramik
"V průběhu studia jsem získal zkušenosti s vedením kroužků pro děti a poté i kurzu pro dospělé. Nyní se připravuji na pracovní pozici lektora keramických kroužků ve Středisku volného času v Humpolci. Těší mě, že mohu zůstat u řemesla a věnovat se i nadále své autorské tvorbě."
Image

Kristýna Čupitová

Zlatnice, Absolventka oboru Zlatník a klenotník
"Měla jsem možnost studovat podle individuálního plánu, poznala jsem inspirativní lidi a dostalo se mi podpory ze strany vedení školy a skvělé paní mistrové. Když se ohlédnu na všechna dosavadní studijní léta, tak toto byla jediná škola, která mě opravdu bavila a sytila."
Image

Mgr. Bc. Markéta Krajíčková

Terapeutka, Absolventka Gymnázia
"Díky všeobecným znalostem, které jsem během těch čtyř let měla možnost načerpat, jsem zvládla přijímací zkoušky na vysoké školy, které jsem si vybrala, a později se tak mohla věnovat práci, která mě naplňuje. Gympl byl pro mě startem do celého mého života, jaký teď žiju."
Přečti si všechny názory

Nejsme v tom sami

Kdo nám pomáhá být silnější?

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

    Vystup z davu a přidej se k nám

    První krok můžeš udělat už dnes

    Přijď k nám na návštěvu