Adaptační kurz nových gymnazistů

Helena KotěrováNovinky

Seznámení na táboře

Noví spolužáci, nové prostředí, nové učení… Čerstvě nastupující gymnazisté nyní čelí mnohým počátečním bariérám daným novým kolektivem, proto je nezbytné se co nejdříve navzájem společně poznat a seznámit.

Hned druhý školní den jsme společně strávili ve škole, aby se zde žáci řádně zorientovali, aby se vyřídily všechny nezbytné organizační záležitosti a zejména abychom měli možnost se v rámci několika společných seznamovacích aktivit již navzájem lépe poznat. Atmosféra byla nastolena velice příjemně, na památku si každý napsal dopis sám sobě, který si přečte opět až zase v závěru studia. Vysoké letní teploty umožnily i procházku zakončenou u stánku se zmrzlinou.

To hlavní nás ale teprve čekalo. Ve dnech 5. a 6. září jsme odjeli na 2 dny do tábora Zálesí v Mladém Bříšti u Humpolce. Letní počasí nám přálo i nadále, mohli jsme je tedy strávit venku a naplnit je dalšími seznamovacími či sportovními aktivitami. Hrály se společné hry, volejbal, fotbal, někdo se i vykoupal… Večer jsme si užili u táboráku s kytarou a zpěvem…

S novou třídou mi bylo velice dobře, společný čas jsme si užili a věřím, že byly položeny základy pevného a fungujícího společného kolektivu. Snad se díky tomu bude žákům v novém prostředí více líbit a dobře studovat. Přeji jim hodně sil do začátku jejich nové životní etapy a ať se jim daří!

Monika Doležalová, třídní učitelka