Adaptační kurz tříletých oborů

Helena KotěrováNovinky

Žáci tříd 1.A a 1.B se na začátku září zúčastnili dvoudenního adaptačního kurzu.

Ten byl zaměřen na seznámení s novými spolužáky, na týmovou spolupráci, na seznámení s komplexem školních budov a okolím města Světlá nad Sázavou.

První den jsme začali v kmenové třídě. Žáci se rozdělili do skupin a společně plnili různé úkoly. Poté následovalo seznámení s areálem školy, pravidly a školním řádem. Pak je čekalo setkání s výchovnou poradkyní Mgr. Lucii Rezlerovou a zástupcem ředitele Mgr. Jakubem Kořínkem. Nyní už vědí, kam se mají obrátit, kdyby měli potíže ve studiu nebo v kolektivu.

Druhý den nás nejprve čekala bojovka s úkoly, které přispěly k zlepšení orientace v prostorách školy. Skupina výherců dostala sladkou odměnu. Následně jsme vyrazili na procházku městem Světlá nad Sázavou. Cestou jsme si povídali o tom, proč si tuto školu vybrali, na co se nevíce těší a jaké mají představy o studiu. Horké sluníčko nás dovedlo do zámeckého parku, kde jsme si pod stíny stromů udělali krásné posezení. Čekaly nás aktivity zaměřené na trénink trpělivosti a vzájemné důvěry. Všichni jsme si to užili.

Věřím tomu, že díky kurzu už žáci nemají žádné obavy z nové školy, nových předmětů, nových učitelů a nové etapy v životě.

Autor textu Ing. Valerie Pertlová