Vylepšování naší školy

Helena KotěrováNovinky

K novému vizuálu naší školy patří i zjednodušení názvu na Akademie Světlá nad Sázavou, střední škola a vyšší odborná škola. Ke konci školního roku studenti 2.V a 3.V z ateliéru Design interiéru pracovali na zhotovení nápisu s novým názvem na přední straně školy u vstupu, aby bylo pro všechny kolemjdoucí na první pohled jasné, o jakou budovu se jedná. Nejprve bylo nutné do PVC vyřezat několikametrový název, podle kterého se obkreslily křivky na omítku budovy, následně se obrysy vymalovaly černou akrylovou barvou. Manipulace nebyla úplně snadná, protože bylo zapotřebí každé ráno nainstalovat a deinstalovat lešení, které bylo nezbytné kvůli výšce nápisu. Práce trvala tři vyučovací dny.
Dále jsme se studenty na několik etap pracovali na vytvoření magnetické stěny v prostoru u jídelny, na které budou studenti z výtvarné větve prezentovat své práce, především z kresby klauzurních prací, aby jejich práce měli příležitost zhlédnout studenti jiných oborů a pedagogové z celé školy.
Tímto děkujeme všem studentům a pedagogům za pomoc s realizací a jmenovitě Jiřímu Kábrtovi a Milanovi Jelínkovi za pomoc s lešením!