Image

Podnikání - dálkové studium

3letý maturitní obor

Nemáš čas či možnost docházet každý den na vyučování? Chceš si dodělat maturitu při zaměstnání a posunout se na lepší pozice ve svém oboru? Láká tě podnikání a chceš si otevřít vlastní firmu, dílnu nebo ateliér? Studuj podnikání v dálkové formě!

Získáš znalosti z ekonomie, administrativy, obchodu, managementu i marketingu. Poradíš si s účetnictvím, daněmi i se zpracováním výsledků hospodaření. Zjistíš zkrátka vše, co je potřeba k řízení firmy – a pak už bude jen na tobě, abys dal/a svým představám reálnou podobu.


Jak probíhají přijímačky

Podívej se na předměty

KÓD OBORU
64-41-L/51

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Podnikání

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední odborné vzdělání s maturitou

ZAKONČENÍ STUDIA
Maturitní zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

FORMA STUDIA
Dálkové

POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
20

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.

POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ne

PODMÍNKA PŘIJETÍ
Ukončené středoškolské vzdělání s výučním listem

Přečti si důvody

Proč si vybrat tento obor?

Nastartuj své podnikání

Získáš znalosti z ekonomie, administrativy, obchodu, práva, marketingu i psychologie. To se ti bude hodit nejen v zaměstnání, ale také ve vlastním podniku.

Zkroť finance

Poradíš si s účetnictvím, daněmi, finančními přehledy i marketingovou strategií. Zvládneš nastavit cenu produktu i vypočítat mzdu zaměstnancům.

Administrativa v malíčku

Naučíš se vyplňovat úřední dokumenty a psát všemi deseti.

Lepší uplatnění

Snadno se uplatníš nejen v oboru, ale můžeš klidně nastoupit na ekonomický úsek jakékoliv firmy, bez ohledu na to, jaký obor jsi vystudoval/a.

Pokračuj na VŠ nebo VOŠ

Máme úspěšné absolventy vysokých škol a v každém ročníku se najdou studenti, kteří pokračují na vysokou. Ty můžeš taky.

Dálkové studium

Díky tomu, že dálkové studium nevyžaduje tvoji každodenní přítomnost ve škole, můžeš i během studia pracovat nebo vést rodinný život.
A co po škole?

Kde se uplatníš?

S maturitou se dostaneš na lepší pozice v oboru, který máš vystudovaný. Pokud tě vzdělávání bude bavit, můžeš si rozšířit svou specializaci na vyšší odborné nebo vysoké škole. A samozřejmě můžeš rozjet vlastní podnikání a dělat to, co tě baví.

Image
Image
Image
Image
Image
Přečti si zkušenosti těch nejpovolanějších

Co o nás říkají absolventi?

Image

Tomáš Nosek

Umělecký kovář a výrobce seker, Absolvent oboru Kovářství a zámečnictví

Akademie Světlá  mi dala prostor pro seberealizaci. Netlačila na mně tvrdými pravidly, ale nechala mně si najít vlastní styl v umění a řemesle. Díky Akademii jsem navštívil zahraničí, poznal mnoho úspěšných mistrů řemesla a získal praxi a jejich pohled na řemeslo. Mistři a učitelé pro mě byli nejen inspirací, ale i dobrými přáteli.  Nyní spolupracuji se světoznámou gildou řemeslníků a mé nástroje a umělecká díla posílám do celého světa. 

Image

Martin Čepl

Student 3. ročníku VOŠ oboru Řízení výroby zpracování kamene, absolvent oboru Truhlářství
Během studia truhlářství jsem se začal věnovat hlavně strojnímu obrábění dřeva na CNC stroji. Škola mi dala dobrý základ, který jsem si po maturitě rozšířil na brigádě ve firmě INTEX, která se zabývá výrobou nábytku ze dřeva, kovu a jiných materiálů. Teď vedu ve škole kroužek, na kterém své zkušenosti předávám dalším žákům, a zároveň si rozšiřuji vzdělání studiem na vyšší odborné škole.
Image

Kristýna Čupitová

Absolventka oboru Zlatník a klenotník, podnikatelka

Na vysoké škole mi došlo, že se toužím věnovat jinému oboru, než který jsem do té doby studovala. Univerzitu jsem opustila a přihlásila se na obor zlatník a klenotník na Akademii Světlá nad Sázavou. Měla jsem možnost studovat podle individuálního plánu, poznala jsem inspirativní lidi a dostalo se mi podpory ze strany vedení školy a skvělé paní mistrové. Díky nadšení pro obor, píli a výše zmíněné vstřícnosti jsem tříleté studium zvládla za rok. Když se ohlédnu na všechna dosavadní studijní léta, tak toto byla jediná škola, která mě opravdu bavila a sytila. Dnes si plním sen, podnikám a v ručně vyráběných zlatých špercích udržuji krásné zlatnické řemeslo pro současné i příští generace.

Image

MgA. Karel Jankovský

Absolvent oboru Výtvarné zpracování skla, Designer
Už jako malý kluk jsem byl velmi kreativní. Navštěvoval jsem nejrůznější kroužky a má potřeba neustálého tvoření mě po základní škole dovedla na Akademii. Během studia jsem se naučil, jak přistupovat k navrhování, respektovat materiály, technologie a v neposlední řadě mě škola připravila po výtvarné stránce na přijímačky na VŠ, a to především díky hodinám kresby a modelování, na které škola klade velký důraz, stejně tak jako na praktickou výuku. Škola mi také umožnila absolvovat jednoměsíční stáž ve Vídni na Wiener Kunstschule. Po maturitě jsem zamířil do Prahy na ČVUT, konkrétně na obor Průmyslový design na fakultě architektury. 
Image

Radim Opletal, Matyáš Mudroň a Matyáš Kopecký

Absolventi oboru Hutní tvarování skla

Studium na této škole nám dalo opravdu mnoho zkušeností v našem oboru. Díky získání výučního listu i maturitě, které tato škola umožňuje, máme teď mnoho možností se dále rozvíjet ve sklářském průmyslu.

Image

Daniela Milotová

Absolventka oboru Uměleckořemeslné zpracování skla – broušení a rytí skla
Broušení skla mě vždy velmi fascinovalo a díky škole ve Světlé nad Sázavou jsem si svůj sen mohla vyplnit. Velkou inspirací mi byli mistři tohoto řemesla a po vystudování čtyřletého oboru jsem navázala studium na VOŠ. Na studentská léta stále ráda vzpomínám a toto místo pro mě bude vždy tzv. "srdcovka".
Image

Lucie Oravcová

Absolventka oboru Výrobce a zušlechťovatel skla – brusič skla
Na školu Akademie Světlá nad Sázavou mě přivedla mamka. Pracuje od vyučení doma jako brusička skla. Práce se mi moc líbila, a tak jsem se řemeslu vyučila. Po škole jsem zůstala pracovat s mamkou jako OSVČ. Broušení mě bavilo, ale bohužel mě vítr zavál do nedalekého města, kde teď pracuji jako prodavačka v drogerii Rossmann. Ale doufám, že se k řemeslu jednou vrátím.
Image

Marie Benešová

Čerstvá absolventka oboru Výrobce a zušlechťovatel skla – malíř skla
Vždy jsem byla student, který nevěděl úplně přesně, co by po škole chtěl vlastně dělat, a nemohla jsem najít místo, kam bych zapadla a cítila se „jako doma". Akademie ve Světlé nad Sázavou mi dala druhý domov a velice přátelské zázemí, vlastně druhou rodinu. A obor malíř skla byl dle mého názoru tou nejlepší volbou, kterou jsem mohla udělat. Konečně jsem našla zaměření, které jsem si doslova zamilovala. Díky práci s dětmi při reprezentaci školy jsem se rozhodla pokračovat dál ve studiu se zaměřením na pedagogiku a právě díky Akademii jsem našla směr, kterým se chci dále ubírat. Děkuji, Akademie.
Image

BcA. Yana Vassilyeva

Absolventka oboru Výtvarné zpracování skla, content creator a studentka ČZU

Již od mala jsem se věnovala umění a bylo mi jasné, že střední škola, na kterou půjdu, bude umělecká. Když mi bylo 16 let, přestěhovala jsem se do Světlé nad Sázavou a nastoupila do 1. ročníku na obor Výtvarné zpracování skla. Během studia jsem získala spoustu zkušeností ve svém oboru, také jsem měla skvělou možnost zúčastnit se mezinárodního sympozia v Novém Boru IGS. Po dokončení Akademie jsem nastoupila na Západočeskou univerzitu v Plzni na obor Keramika a porcelán. Nyní studuji magisterský obor environmentální modelování  na ČZU. 

    Chceš se stát podnikatelem?

    Podívej se, co pro to musíš udělat. 

    Zjisti jak na přijímačky