Vzhůru do Prachovských skal

Turistika vede!

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
01.07.2024 12:09
Poslední úprava:
 
včera

Ke konci školního roku je čas školních výletů. Třída 1. P oboru Podnikání projevila zájem o poznání krás Českého ráje. Už dopředu si žáci vybrali ubytování v penzionu Apartmány Libuň na dvě noci poblíž Jinolických rybníků.

Den odjezdu nastal 25. 6. 2024. Cesta vlakem se dvěma přestupy ubíhala skvěle pořád s dobrou náladou a očekáváním. Pan Kučírek, majitel penzionu, pověřil svého syna, který nás velice mile přivítal a předal pokoje. V každém apartmánu byla i kuchyňka, tak volba vlastního stravování vyhrála. S nadšením žáci přivítali bazén, který byl již v provozu a dlouho nezel prázdnotou. Ochlazení využili téměř všichni. Poté jsme naplánovali trasu k Jinolickým rybníkům, samozřejmě pěšky. V kempu jsme dali občerstvení a vydali se zpět. Program na večer měli žáci připravený. Přinesli spoustu fotek ze svého batolecího věku a nechali dozoru hádat, o které krásné děťátko jde. To byla legrace. Vzájemné poznání bylo velkým přínosem jak pro žáky, tak i pro dvě dozorující učitelky.

Druhý den byla jasná volba výletu do Prachovských skal. Bohužel, spoje nám moc nevyhovovaly, tak jsme zvolili alespoň přiblížení autobusem na půl cesty. Počasí bylo nádherné, tepla bylo ale až moc. I v těch nádherných skalách jsme museli častěji odpočívat, ale stálo to za to. Výhledy úžasné, takže spokojenost. Cesta zpět byla více dobrodružná, několik žáků využilo ochoty řidiče s větším autem, který je s úsměvem dovezl až do Libuně. Kdo se nevešel, šlapal cca 5 km pěšky. Druhá skupina, která měla ještě více sil, zdolala i závěr zelené trasy a štěstí na odvoz jim nakonec také přálo. Eliška svojí výbornou angličtinou domluvila odvoz obytným přívěsem s holandskými návštěvníky. A tak rčení „musíme si pomáhat“ padlo na úrodnou půdu.

Třetí den nastalo balení, úklid a předání apartmánů. Odjezd ze zastávky Libuň přes Kolín do Světlé nad Sázavou byl už klidnější. Únava se trošku projevila a odpočinek byl na místě. Vrátili jsme se všichni v pořádku, tak hurá na prázdniny.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace