Předprázdninová akce tříd 2.ABO

Sportovní, relaxační i poznávací dopoledne v zámku a zámeckém parku ve Světlé nad Sázavou

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
01.07.2024 11:15
Poslední úprava:
 
včera

Dne 26. 6. 2024 žáci tříd 2.ABO strávili dopoledne návštěvou zámku ve Světlé nad Sázavou a následně relaxací a hrami v zámeckém parku. Cesta pěšky vedla od školy do ulice Sázavská, kde se žákům naskytl krásný pohled na kostel svatého Václava. Poté skupina sešla k brodu přes řeku Sázavu a pak dále přes most T. G. Masaryka k cíli cesty.

Na nádvoří zámku žáci obdivovali architekturu historické stavby, Schlesingerovu kašnu, mnoho krásných květinových záhonů a zimní zahradu s oranžérií, kde volně poletují papoušci. Účastníkům akce se též velice líbili pávi korunkatí a malé slepičky hedvábničky.

V zámeckém parku měli žáci rozchod s tím, že každý si sám zvolí aktivity, které mu budou nejlépe vyhovovat. Největší počet žáků se zdržoval v Zážitkovém areálu, jehož součástí je dětské hřiště Šplhoviště s akustickými kmeny a chýší. Ze sportovních aktivit byl jednoznačně nejvíce preferován pétanque, naopak míčové hry příliš nenadchly.

Dopoledne uteklo jako voda a odpočatí žáci se vrátili ke svým povinnostem do školy.

Foto: M. Lukeš

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace