Výlet třídy 1.V na Český Šternberk

Poznáváme region

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
01.07.2024 11:12
Poslední úprava:
 
včera

Ve čtvrtek 27. 6. 2024, za nádherného slunečného počasí, se třída 1.V vydala na závěrečný školní výlet ze Světlé nad Sázavou na hrad Český Šternberk. Všichni se shromáždili na nádraží, plní nadšení a očekávání. Vlak přijel přesně na čas a my jsme se pohodlně usadili ve vagónech, připraveni na dobrodružství.

Cesta vlakem ubíhala rychle, protože jsme si užívali nádherné výhledy na českou krajinu a vzájemně se bavili. Smích a veselí se nesly celým vlakem, což potěšilo i spolucestující. Při příjezdu na nádraží v Českém Šternberku nás přivítalo teplé slunce a modrá obloha. Na hradě nás očekával průvodce, který nám s nadšením vyprávěl o historii tohoto majestátního hradu. Hrad je jedním z nejlépe dochovaných hradů v Čechách a stále patří šlechtickému rodu Sternbergů, kteří zde žijí již osm století. Rodina Sternbergů prošla složitým obdobím za éry komunismu, kdy jim byl hrad zabaven a vrátil se jim až po roce 1992. Prohlídka byla fascinující, viděli jsme nádherné sály, starobylé zbrojnice a krásné zahrady. Naši studenti byli plní zvídavých otázek a průvodce byl rád, že mohl sdílet své znalosti.

Po prohlídce hradu jsme se vydali na procházku k nedaleké hladomorně, která poskytuje výhled na okolní krajinu. Procházka nám umožnila odpočinout si od horka, které nás provázelo celý den.

Když nastal čas oběda, usadili jsme se na piknikovém místě, kde jsme si vychutnali svačiny, které jsme si přinesli s sebou. Smích, dobrá nálada a sdílení zážitků z dopoledne vytvořily příjemnou atmosféru. Cesta zpět byla stejně veselá jako ráno, plná smíchu a vzpomínek na úžasný den.

Výlet na Český Šternberk byl pro třídu 1.V nezapomenu­telným zážitkem, který upevnil přátelství mezi studenty a rozšířil jejich obzory. A zítra? Už nás čeká jen vysvědčení!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace