Výlet třídy 1.V do Ledče nad Sázavou

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
28.06.2024 08:25
Poslední úprava:
 
před 5 dny

Naše třída 1.V se dne 26. června opět vydává na vzrušující dobrodružství, tentokrát do malebné Ledče nad Sázavou! V ranních hodinách nasedneme na vlak ve Světlé nad Sázavou a těšíme se na den plný objevování a zábavy.

Po příjezdu nás čeká návštěva hradu Ledeč nad Sázavou, jednoho z nejstarších hradů v Čechách s historií sahající až do 13. století. Tento hrad je známý svou unikátní věží, ze které se nabízí nádherný výhled na celé město a malebnou řeku Sázavu. Studenti si navíc mohli prohlédnout novou expozici zaměřenou na Jaroslava Foglara, slavného spisovatele, jehož díla inspirovala mnoho generací mladých čtenářů. Expozice přináší bohatý přehled jeho tvorby a osobního života, což studentům umožnilo hlouběji pochopit jeho vliv na českou literaturu.

Poté se vydáme na procházku po městě. Ledeč nad Sázavou se pyšní kouzelným historickým centrem s krásnými domy a útulnými kavárnami. Město je často nazýváno „bránou Vysočiny“ díky své poloze na hranici mezi Čechami a Moravou. Tato procházka nám umožní nasát atmosféru města a odpočinout si při občerstvení v jedné z místních kaváren.

Odpoledne se vydáme pěšky zpět do Světlé nad Sázavou, přičemž naše trasa povede přes nádhernou přírodní rezervaci Stvořidla. Tato oblast je známá svými divokými peřejemi a romantickými zákoutími, které jsou oblíbeným místem pro vodáky. Stvořidla představují jeden z nejkrásnějších úseků řeky Sázavy a nabízejí nám možnost obdivovat přírodní krásy, které tato oblast poskytuje.

Během naší túry budeme mít příležitost vidět vzácné druhy rostlin a živočichů, protože Stvořidla jsou domovem mnoha unikátních druhů. Tento výlet nám nabídne nejen krásné přírodní scenérie, ale také možnost užít si společný čas v přírodě, povídat si a smát se. Výlet do Ledče nad Sázavou bude jistě nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné.
Upevníme naše přátelství a užijeme si den plný dobrodružství a krásných zážitků. Těšíme se na další společné cesty a nová objevování!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace