„Jsme tu s Vámi“

Červnová akce spojená s našimi dobrovolníky

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
25.06.2024 09:31
Poslední úprava:
 
před 7 dny

Dne 21. června 2024 pořádal havlíčkobrodský spolek AUTIS-HB akci JSME TU S VÁMI, na které se představily organizace poskytující sociální a doprovodné služby pro osoby s autismem a jiným mentálním, duševním či fyzickým znevýhodněním. S celodenním programem v parku Budoucnost v Havlíčkově Brodě pomohlo i 22 našich žáků dobrovolníků z třídy 1. E. Jsme na ně právem hrdí a zaslouží si velkou pochvalu. Nejen že zajišťovali jednotlivá stanoviště s herními aktivitami, ale úplně samozřejmě pomáhali s přípravou, stavěním stanů, skládáním lavic a stolů, přípravou občerstvení, stanovišť a také se závěrečným úklidem. Celý den se nesl ve velmi příjemné atmosféře a návštěvnost byla poměrně vysoká. Žáci představovali např. edukační pomůcky, dohlíželi na ukázněnost dětí ve skákacím hradě, vyráběli návštěvníkům originální placky s vlastní malůvkou, velký zájem byl o výrobu karnevalových masek, malování na plátno i sádrové odlitky, ale i o chůzi na balančních chůdách, petanque, házení míčků na terč či shazování plechovek.

Program byl doplněn hudebními a tanečními vystoupeními na podiu a i zde se můžeme pyšnit zástupci naší Akademie – krásné taneční vystoupení předvedla mažoretka Eliška Muniová z 1. E a sklidila velký potlesk. Nemenší aplaus si zasloužit i Josef Karhan, vychovatel domova mládeže, který zazpíval a zahrál na kytaru několik folkových písní a přispěl tak k pohodové náladě.

Díky spolupráci s Dobrovolnickým centrem FOKUS Vysočina můžeme dobrovolnickou činnost na naší škole hojně podporovat. Máme řadu registrovaných dobrovolníků, kteří docházejí pravidelně do domovů pro seniory i pro osoby se zdravotním postižením, pomáhají s doučováním, účastní se jednorázových akcí, kdy nás osloví s prosbou o pomoc samotné organizace.

Těší nás milá zpětná vazba ať od žáků, kterým dobrovolnictví přináší nové zkušenosti, dobré pocity, zajímavé kontakty, ale také od organizátorů akcí píšících velmi pozitivní hodnocení.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace