Cesta životem

aneb škola hrou

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
24.06.2024 09:12
Poslední úprava:
 
před 8 dny

V návaznosti na již proběhlý seminář „Můžeš podnikat“ v dubnu tohoto roku navštívil dne 10. června 2024 opět naši školu pan Petr Liška, zakladatel a jednatel společnosti Fox Games s. r. o. Tato firma vyvíjí originální deskové hry pro využití na základních a středních školách jako výukové pomůcky.

Cílem jeho návštěvy, jak slíbil, bylo představit žákům třídy 1. P oboru Podnikání deskovou hru „Cesta životem“ a propojit tak zábavu s učením. Nejdříve došlo na vysvětlení pravidel, byla zvolena zkrácená verze z důvodu časového omezení. Poté žáci byli vtaženi do hry, byli donuceni přemýšlet o významu vzdělání, možnosti zaměstnání či podnikání, investicích neboli správném zhodnocení peněz. Tato hra otevírá žákům obzory, rozvíjí jeho odbornost, sociální (emoční) inteligenci a tzv. „soft skills“. Ukazuje směr a připravuje je na to, co je v budoucnu čeká. Čas hry byl stanoven na 60 minut a vítězem se stal ten, kdo vydělal nejvíce peněz jak v zaměstnání, tak i v podnikání. Ke konci už bylo pořádně živo, každý se snažil být co nejúspěšnější. Závěrem mohu říct, že žáci byli hrou nadšení.
Pan Liška přislíbil zaslat škole nabídku pro její případné zakoupení. Určitě jsme pro.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace