Akce s názvem: DEN ZDRAVÍ

Druhý ročník projektového dne oboru ošetřovatel

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
24.06.2024 07:54
Poslední úprava:
 
před 9 dny

Ve čtvrtek 20. června 2024 na naší škole již po druhé probíhal projektový den se zaměřením na naše zdraví. Letos se do akce zapojili studenti z prvního ročníku oboru ošetřovatel (Tereza Dršťáková, Eliška Kosinová, Natálie Kroková, Natali Malečková, Jana Přibylová, Klára Tesárková a Matěj Stibbe). S žáky jsme naplánovali harmonogram akce a vytvořili letáček.

Ráno jsme se všichni sešli, připravili potřebné pomůcky a rozdělili si úkoly ve skupinkách. První skupinka se ujala měření krevního tlaku digitálním tlakoměrem. Na druhém stanovišti děvčata měřila hodnotu hladiny cukru v krvi, někteří návštěvníci z minulého roku věděli, že je lepší přijít nalačno a tím je hodnota přesnější. Další stanoviště určovalo okysličení krve kyslíkem nebo studentky počítaly body mass index (což je nejrozšířenější index, používaný jako indikátor podváhy, normální hmotnosti, nadváhy či obezity). Na posledním stanovišti návštěvníci měli možnost ochutnat výživové doplňky stravy pro nemocné. Na výběr bylo mnoho příchutí (např. vanilka, cappuccino, višeň, černý rybíz nebo tropické ovoce).

Tento projektový den probíhal po celé dopoledne venku v altánku u naší školy a navštívilo ho přes sto zaměstnanců a žáků naší školy. Největší zájem byl o stanovení hladiny cukru v krvi a ochutnávání výživových doplňků. Děkujeme všem, kteří přišli a zúčastnili se této akce.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace