Vzhůru do budoucnosti.

Jak se potkaly budoucí první ročníky na Akademii.

Agendy:
 
Informační portál , Domov mládeže
Publikováno:
 
21.06.2024 08:29
Poslední úprava:
 
před 9 dny

Od 13. do 15. června se naši budoucí prváci zúčastnili třídenního adaptačního pobytu, který měl za cíl usnadnit jim přechod na střední školu. Akce se zúčastnilo celkem 44 žáků různých oborů, kteří se tak měli možnost nejen seznámit mezi sebou, ale i s prostředím školy, domova mládeže a městem Světlá nad Sázavou.

První den byl věnován seznamovacím hrám v parku a společné procházce po Světlé nad Sázavou. Atmosféra byla přátelská a klidná, což napomohlo k vytvoření prvních přátelských vazeb mezi žáky.

Druhý den byl velmi pestrý a nabitý programem. Dopoledne se žáci vydali na prohlídku jednotlivých dílen na škole, kde mohli vidět budoucí pracoviště, seznámit se s vybavením a něco si i vyzkoušet. Odpoledne následovala cesta autobusem do Radostovic, odkud jsme pěšky pokračovali na Lipnici nad Sázavou. Procházka kolem hradu až na odloučené pracoviště školy byla nezapomenutelným zážitkem, hlavně z důvodu nasazeného tempa, kdy místo procházky se jednalo spíše o kardio cvičení. Na odloučeném pracovišti Lipnice si žáci prohlédli dílny pro kováře a kameníky.

Večer jsme zakončili opékáním buřtů, což bylo příjemným a uvolněným zakončením dne. Po návratu autobusem do Světlé nad Sázavou měli žáci volný rozchod po městě, což jim umožnilo lépe poznat nové prostředí.

Cílem pobytu bylo seznámit žáky nejen s konkrétními obory, ale také s prostředím školy, domova mládeže a města Světlá nad Sázavou. Důležité bylo také vytvořit přátelskou atmosféru a navázat nová přátelství. Věříme, že se nám tento cíl podařilo splnit a že se naši budoucí prváci těší na začátek školního roku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace