Na krásné Vltavě

Vodácký kurz 2. ročníků

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
14.06.2024 13:25
Poslední úprava:
 
před 19 dny

Ve dnech 4. až 7. června 2024 se žáci druhých ročníků zúčastnili již tradičního vodáckého kurzu, a to v rekordním počtu 68 žáků! Jako každý rok se sjížděla na kánoích řeka Vltava v úseku Vyšší Brod – Rožmberk – Český Krumlov – Boršov nad Vltavou a všichni účastníci ujeli na vodě 72 říčních kilometrů a zdolali 12 jezů.

V úterý 4. června jsme přijeli dvěma autobusy do Vyššího Brodu, kde proběhlo na suchu seznámení se základními pravidly kanoistiky. Poté si účastníci vyzkoušeli ovládání lodí v praxi na vodě a mohli jsme vyrazit zdolávat kilometry na Vltavě. První dvanáctikilometrový úsek byl okořeněn třemi jezy, které byly na začátku kurzu tradiční zkouškou psychické a fyzické odolnosti. Zejména na jezu Herbertov si většina žáků okusila teplotu vody řeky Vltava.

Navečer jsme zakotvili v krásném kempu Rožmberk. Druhý den, po osvěžujícím spánku ve stanech, jsme vyrazili směrem k Českému Krumlovu, kde nás čekalo zdolávání celkem sedmi jezů. Po náročné plavbě jsme se navečer utábořili v kempu U Trojice v Českém Krumlově. Večer jsme společně poznali krásy nočního historického města Český Krumlov.

Poslední den na vodě nás čekal nejdelší úsek do Boršova n/Vl. Tam jsme naposled přespali ve stanech a ve čtvrtek ráno odjeli autobusy zpět do Světlé nad Sázavou. Vodácký kurz se i díky přízni počasí velmi vydařil a věřím, že všichni účastníci budou rádi vzpomínat na hodně skvělých zážitků.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace