Bankéři do škol Přednáška a workshop na téma

Přednáška a workshop na téma Kyberbezpečnost

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium
Publikováno:
 
06.06.2024 08:04
Poslední úprava:
 
před 27 dny

V rámci projektu „Bankéři do škol“ přivítala naše škola opět pracovníky banky, tentokrát Komerční banky, a to pí Kateřinu Hobzovou a pí Michaelu Kurtinovou. Cílem jejich návštěvy dne 3. června 2024 byl workshop na téma Kyberbezpečnost, který si připravily pro žáky I. P oboru Podnikání a žáky 3. E oboru Sociální činnost.

Úvod přednášky byl zaměřen na vznik a vývoj peněz, důvěryhodnost bank a pojištění vkladů. Následovalo seznámení se službou on-line bankovnictví, bankovní identitou a s možnostmi založení studentského účtu. Během přednášky byli žáci vtahováni do tématu neustálými otázkami ze strany obou přednášejících. Nejaktivnější se správnými odpověďmi byli odměňováni drobnými předměty KB.

V další části workshopu byli žáci poučeni, jak si zabezpečit mobilní telefon, své účty na sociálních sítích a jak si zvolit silné a neprolomitelné heslo. Vyslechli si desatero internetové bezpečnosti a informace o škodlivém softwaru Malware (PC virech vč. trojských koní, červů, špehovacího softwaru – spyware).

Workshop končil ve zbývajícím čase hrou na stránkách https://www.kyberhra.cz, ve které si žáci prověřili svoji zdatnost v oblasti kyberbezpečnosti. Opět nejlepší žáci byli oceněni upomínkovými předměty. Obě přednášející věnovaly naší škole deskovou hru „LIFE – Rozjeď svůj život ve velkém stylu“. Už se těšíme, až si ji zahrajeme, třeba na školním výletě.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace