Cykloturistický kurz třetích ročníků ve dnech 27. až 31. května se opět vydařil!

Studenti si opět zasportovali na Lipnici

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
06.06.2024 07:57
Poslední úprava:
 
před 27 dny

Každoročně pořádaný cykloturistický kurz pro třetí ročníky letos vyšel na konec května. Jako obvykle se konal v kamenosochařském areálu na Lipnici nad Sázavou, a přestože předpověď počasí zprvu nevypadala vůbec příznivě, počasí nakonec přálo sportovním i volnočasovým aktivitám, které pro studenty vytvořili jejich učitelé tělocviku spolu s třídními učiteli.

Obě skupiny studentů – pěší i cyklistická – měly připravený celodenní program, který se skládal z cyklistických a turistických výletů a byl doplněn sportovními aktivitami v areálu. První den tedy cyklisté zamířili do Světlé nad Sázavou a zpět, zatímco skupina pěších vyrazila do Kejžlice. Druhý den bylo stanoveným cílem občerstvení U Vodníka. Odpolední silný déšť umožnil všem pořádně se zregenerovat a připravit se na středeční etapu, která vedla pro cyklisty do Koutů a pro pěší okruhem přes Dolní Město a Radostovice. Čtvrteční výšlap na Orlík prověřil zbývající síly cyklistické skupinky, zatímco pěší skupina obdivovala krásy lipnického okolí a prošla část stezky Jana Zrzavého.

Kromě cyklistických a turistických výletů byly pro studenty připraveny i sportovní víceboje týmů, které soutěžily v hodu granátem na cíl, šipkách, volejbalu, střelbě na branku a pétanque. Na vítěze pak čekaly nejen diplomy, ale i sladká odměna. Nesměl chybět i večerní táborák s hudbou!

Za celý týden měli všichni možnost otestovat své síly a rozvíjet sportovní schopnosti. Cyklisté tak měli v nohách kolem 150 km, ale ani pěší se svými 60 km se nenechali zahanbit! Výlety i soutěže doprovázela pohodová atmosféra, navázala se nová přátelství, upevnil se kolektiv… Všichni tak odjížděli z kurzu sice s unavenými svaly, ale s dobrou náladou. Poděkování tedy patří nejen učitelům, ale i všem studentům, kteří kurzem zdárně prošli.

Další fotky ZDE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace