Bezpečnostně-preventivní akce Nultá hodina autoškoly

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
03.06.2024 11:13
Poslední úprava:
 
před 30 dny

V pátek 31. května 2024 se žáci 2. ročníků všech oborů zúčastnili bezpečnostní akce od společnosti BESIP.

Název programu „Nultá hodina autoškoly“ napovídá, že se jednalo o preventivní akci o bezpečném chování na silnici a všeho kolem této problematiky. Na úvod žáci zhlédli část dokumentu Víta Klusáka s názvem 13 minut, který přináší příběhy několika viníků vážných dopravních nehod. Následně procházeli celkem 4 stanoviště s odborníky na prevenci a legislativu. Jednotlivé bloky na sebe vzájemně navazovaly a žáci se mohli postupně potkat s klinickým psychologem, zástupci POLICIE, HASIČŮ a preventistkou společnosti BESIP.

Dozvěděli se spoustu praktických informací o tom, jak vybrat kvalitní autoškolu, jak nebezpečné je řízení pod vlivem návykových látek, jak je důležité přemýšlet o tom, s kým si sedáme do auta, a jak závažné následky může mít za volantem i malá chvíle nepozornosti. Děkujeme všem lektorům za představení důležitého tématu a přejeme všem našim budoucím řidičům mnoho kilometrů bez nehod.


Mgr. Jakub Kořínek

Zástupce ředitele školy pro teoretické vyučování

Školní metodik prevence

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace