PRAKTICKÉ ZKOUŠKY OBORU OŠETŘOVATEL

Ošetřovatelky mají za sebou první část závěrečných zkoušek

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
03.06.2024 10:53
Poslední úprava:
 
před 30 dny

Ve čtvrtek 30. května 2024 žákyně oboru Ošetřovatel skládaly praktickou závěrečnou zkoušku. Zkouška se již několik let koná v Sociálním centru města Světlá nad Sázavou a ani tento rok nebyl výjimkou. Cílovou skupinou ošetřovatelské péče byli senioři.

Zkouška začala tím, že si studentky vylosovaly jméno klienta, o kterého se celé dopoledne staraly. Převzaly si informace o daném klientovi, ošetřovatelskou anamnézu a záznamový arch, který během zkoušky vyplňovaly. Přiděleno a sděleno bylo žákyním jedno ze stanovených témat, šlo o téma Ošetřovatelská péče o staré a chronicky nemocné.

V 8 hodin začala realizace ošetřovatelských činností a kompetencí: podávání a pomoc při snídani, polohování, komunikace, výměna ložního prádla, dezinfekce prostředí klientů, koupel částečně soběstačných klientů, základy rehabilitace, rozvážení a uklízení oblečení. Po splnění zadaných úkolů studentky předaly zkoušejícím informace o svých klientech a ošetřovatelské péči, kterou prováděly.

Téměř všechna děvčata praktickou zkoušku zvládly na jedničku a držíme jim pěsti, aby úspěšně zvládly i písemnou a ústní část závěrečných zkoušek, které mají ještě před sebou.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace