Na skok v Kambodže

Projekce programu z cyklu Planeta Země 3000

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
25.05.2024 07:34
Poslední úprava:
 
před měsícem

Původně jsme prostřednictvím edukativního programu měli zamířit do Kambodže již v únoru. Jenže díky letošnímu Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě došlo k přesunu termínu našich jarních prázdnin a ty původně plánovaný termín překryly. Nový termín padl až na pondělí 20. května a tím pro nás vznikl problém. Část tříd, které byly na program přihlášené, již odešly na „svatý“ předmaturitní týden, případně byli jejich žáci roztroušeni na praxích mimo školu.

Do nově rekonstruovaného sálu světelského kulturního domu Kivadlo tak odešla jen na dvě třetiny původního počtu okleštěná skupina žáků. Čekal nás zajímavý program tvořený dokumentárními videosekvencemi promítanými na filmové plátno a promlouvaným komentářem dvou moderátorů. Seznámili jsme se tak s pro nás exotickou zemí, její historií, tradicemi, kulturou i přírodními krásami. Součástí letošního ročníku bylo také vysvětlení principu skleníkového efektu.

Do mozaiky znalostí týkajících se planety Země tak přibyly další střípky. Příští rok se těšíme na výlet do Jižní Ameriky – do Chile.

Foto Petr Vampola


Mgr. Eva Bernadová

Učitelka biologie, matematiky a hudební výchovy

Koordinátor environmentální výchovy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace