Jak to chodí ve Středisku výchovné péče

Zajímavá beseda pro studenty

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
20.05.2024 08:26
Poslední úprava:
 
před měsícem

Ve středu 15. května navštívila naši školu vedoucí Střediska výchovné péče a zároveň speciální pedagožka, Mgr. Lucie Přecechtělová. Žáky prvního ročníku oboru Sociální činnost seznámila s činností střediska. To se zabývá komplexní psychologickou a speciálně pedagogickou péčí u dětí a dospívajících, kteří se ve svém životě potýkají s nejrůznějšími obtížemi.

Žáci pak měli uvést příklady, o jaké obtíže se může jednat. Zaznívaly např. problémy v rodině, ve vztazích, konflikty, špatný prospěch, přestupky proti školnímu řádu, prožitá traumata, smrt blízké osoby, agresivita, trestná činnost, duševní nepohoda, sebepoškozování, což jsou správné odpovědi. Ve středisku výchovné péče se speciální pedagogové a psychologové snaží během ambulantní péče či v celodenním stacionáři najít vhodné řešení pro danou situaci klientů, nebo alespoň co nejvíce zmírnit jejich potíže.

Dále jsme se dozvěděli o spolupráci s dalšími subjekty, byla nám vysvětlena případová konference a nastíněna řada konkrétních příkladů a objasněna práce s rodinami, dětmi, ale i školami. V druhé polovině přednášky se začínaly kupit dotazy našich žáků, nejvíce je zajímaly zmíněné příběhy mladých klientů ale i potřebné vzdělání pro práci ve Středisku výchovné péče.

Děkujeme Mgr. Přecechtělové za perfektní prezentaci a návštěvu naší školy.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace