Praktické maturity oboru Sociální činnost

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
20.05.2024 08:21
Poslední úprava:
 
před měsícem

V pondělí 13. května a v úterý 14. května absolvovali žáci třídy 4.E praktickou maturitní zkoušku.

Žáci se zaměřením na pečovatelskou činnost vykonávali tuto zkoušku v Sociálním centru města Světlá nad Sázavou. Právě sem docházeli během čtvrtého ročníku v rámci předmětu Odborná praxe a získávali odborné kompetence v péči o klienty. Při praktické maturitní zkoušce pracovali žáci s dokumentací klienta, důkladně se s ní seznámili a poté se věnovali samotnému klientovi. Dle vylosovaného tématu podávali stravu, prováděli hygienickou péči, polohovali, upravovali lůžko, postarali se o úpravu prostředí pokoje, rozváželi prádlo, věnovali se aktivizaci a komunikaci s klienty.

Žáci se zaměřením na sociálně správní činnost absolvovali praktickou maturitní zkoušku z předmětu Sociální poradenství. V počítačové učebně dostali zadání, podle kterého například vytvářeli a následně písemně okomentovávali tabulky a grafy nezaměstnanosti v ČR, prováděli poradenství u konkrétních klientů – počítali ošetřovné, nárok rodiny na přídavek na dítě, podporu v nezaměstnanosti a písemně se vyjadřovali také k dalším reálným případovým studiím.

Všichni žáci si vedli velmi dobře a zaslouží velkou pochvalu. Praktické maturitní zkoušky, písemné práce i didaktické testy mají již za sebou, nyní budeme našim žákům držet pěsti do posledního maturitního klání – tím budou ústní maturitní zkoušky. Hodně štěstí!

Foto Olga Blažková a Andrea Kubínová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace