Jak si žije Anděl Páně

Krátký výlet do adventu

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
06.05.2024 08:14
Poslední úprava:
 
před měsícem

Ve čtvrtek 2. května 2024 jsme si z rozkvetlých luk a rašících lesů odskočili do adventu. V Hudebním divadle Karlín na víc jak padesátku našich žáků, zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků a přátel čekalo muzikálové představení Anděl Páně.

Většina z nás se ze Světlé přepravila do Prahy společně zájezdovým autobusem firmy ZODOS Okrouhlice. Někteří žáci, kteří v Praze právě vykonávali svou čtrnáctidenní odbornou praxi, na nás čekali až v naší matičce stověžaté, další dvě rodinné skupiny se dopravovaly „po své ose“ a dorazily až do divadla.

Dopravní situace byla naštěstí více než příznivá, a tak jsme ještě před představením stihli krátký rozchod na občerstvení.

Od 19 hodin na nás čekal nádherný muzikál plný líbivé hudby, svěžích textů, výborných hereckých i pěveckých výkonů a kouzelných nápaditých kulis. Anděl Petronel v podání Petra Rychlého byl mladší, dravější a svižnější podobou filmového „matly“ Ivana Trojana, čert Uriáš v podání Jana Sklenáře mu tvořil skvěle pokušitelského a místy i nečekaně moudrého partnera s výbornou fyzičkou, Jiří Korn ve dvojroli Pána Boha a rychtáře byl úžasný jako vždycky a Anička Fialová v roli panny klíčnice byla prostě neodolatelná. Této čtveřici zdatně přizvukoval i pár tvořený nevinnou Dorotkou Kristýny Daňhelkové a do reality zvolna procitajícím hrabátkem Romana Tomeše, který se v úvodu mihl i ve druhé roli anděla Libertina s americkým šmrncem. Zapomenout však nelze ani na mazaného pana správce toužícího po pěkné nevěstě ztvárněného Viktorem Javoříkem a přehled výborných herců by mohl ještě pokračovat.

Prostě, bylo na co koukat. Tříhodinové představení s krátkou přestávkou proběhlo neuvěřitelně rychle a už byl čas se s Prahou rozloučit. Nasvícené autostrády nás rychle vyvedly z města a ve ztmavlé krajině mnoho z nás přemohl spánek. Pár minut před půlnocí nás pak přivítala ztemnělá a ztichlá Světlá.

Odnášíme si mnoho krásných zážitků a přesvědčení, že zase někdy příště si to jistě zopakujeme…


Mgr. Eva Bernadová

Učitelka biologie, matematiky a hudební výchovy

Koordinátor environmentální výchovy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace