A zase ta Praha….

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
02.05.2024 10:13
Poslední úprava:
 
před 2 měsíci

Dne 18.4.2024 se vydala třída 2.V na exkurzi do našeho hlavního města, opět za symbolem české státnosti – na Pražský hrad. Důvodů bylo několik – do Prahy se jezdí často, ale tento nejvýznamnější český hrad se často opomíjí. A tak téměř všichni studenti viděli náš světový unikát poprvé v životě. A navíc, kde jinde si připomenout architektonické slohy než zde, kudy se valily dějiny a které zde vždy zanechaly nějakou stopu?

A tak si studenti postupně prohlédli románskou baziliku sv. Jiří, gotickou katedrálu sv. Víta, renesanční Belveder, starý královský palác s nádherným Vladislavským sálem a další prostory, kde se snažili spojit realitu s teorií, kterou již znali z hodin dějin výtvarné kultury.

Celou exkurzi završili prohlídkou barokního kostela sv. Mikuláše na Starém městě. V jeden den tak prošli dějinami, viděli typické prvky jednotlivých období. To jim do budoucna pomůže pochopit, proč je důležité ctít a chránit naše dědictví po předcích.

Foto Leoš Poříz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace