Třída 3. V kreslí ,,knihy“

Zajímavé propojení odlišných vyučovacích předmětů

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
02.05.2024 08:28
Poslední úprava:
 
před 2 měsíci

V rámci výuky češtiny byli žáci 3. V (výtvarného oboru) dotázáni, zda by nechtěli nakreslit jakýsi komiks ke knize, která se jim při četbě líbila. Téměř všichni přijali nabídku s nadšením. V květnu jsme pak mohli jejich výtvory vystavit, aby popřípadě namotivovali i jiné studenty k tomu, aby do knih alespoň nahlédli.

Vzniklo devět velmi zajímavých prací, které reflektují významná literární díla. Dvakrát je inspirací báseň Havran Edgara Allana Poea, dvakrát novela Stařec a moře od Ernsta Hemingwaye, dvakrát filozofická pohádka Malý princ francouzského autora Antoina de Saint-Exupéryho; jedna z kreseb připomíná smutný osud amsterodamské židovky Anny Frankové a její Deník a jedna ilustruje jiný smutný příběh z novely O myších a lidech od Johna Steinbecka. A jediný student sáhl pro předlohu do české literatury a zvolil si novelu Krysař Viktora Dyka. Uznání si zaslouží všichni tvůrci.

Hotové práce se setkaly s obdivem a ukázaly mimo jiné, jak je možné posílit mezipředmětové vztahy.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace