Návrh pietního místa v Domově pro seniory v Čáslavi

Naši studenti zvládli návrh a provedou i realizaci

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
30.04.2024 09:01
Poslední úprava:
 
před měsícem

Domov pro seniory v Čáslavi oslovil naši školu s požadavkem na návrh pietního místa a objektu v jejich zahradě. Zadání obsahovalo přesnou specifikaci požadavků, jako jsou bezbariérový přístup, navázání nové zpevněné plochy na stávající, ale hlavně návrh objektu/sochy z kamene nebo kovu speciálně pro dané místo. Studenti oboru Kamenosochařství se zaměřením na architekturu staveb v zahradách a parcích se seznámili s prostředím a prostorem, aby mohli téma zpracovat.

Výstupem bylo vytvoření návrhu prezentovaného formou plakátu. Každý autor měl pak možnost svoji práci osobně představit vedení domova, probrat případné připomínky či nejasnosti. Dva finální vybrané návrhy studentek 3. ročníku Natálie Janečkové a Terezy Dlouhé jsou dále dopracovávány za účelem realizace. Tu provedou žáci kovářských oborů a kamenosochařského, příp. kamenického oboru, práce zahradnické zajistí studenti oboru zahradního.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace