Podnikatelé na naší škole

aneb seminář „Můžeš podnikat“

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
24.04.2024 10:17
Poslední úprava:
 
před 2 měsíci

Každým rokem probíhá na naší škole pro nově nastupující žáky dvouhodinový seminář “Můžeš podnikat”. Jak je již známo, vystupuje pod tímto názvem nezávislý a svobodný spolek podnikatelů z celého Česka, který realizuje vzdělávací program pro studenty základních, středních a vyšších odborných škol. Jejich cílem je inspirovat studenty k podnikavosti a podpořit je na jejich cestě k samostatnosti a nezávislosti. Semináře se dne 15. dubna 2024 zúčastnili žáci I. P oboru podnikání.

Přednášejícími byla opět paní Regina Vondrová z firmy Chápani a poprvé nás navštívil i její kolega Petr Liška z firmy Fox Games s. r. o.

Paní Regina Vondrová, která se ve svém podnikání zaměřuje na aktivní networking – síťování, tj. propojování podnikatelů za účelem navazování vzájemných kontaktů a spolupráce prostřednictvím podnikatelských klubů, sdělila žákům svůj příběh. I když vystudovala politologii, jejím snem bylo podnikat. Cesta k založení firmy nebyla jednoduchá, často pracovala zadarmo, ale svojí šikovností a nadšením se dostala k nabídce dělat networking. Založila v Kraji Vysočina klub Business for Breakfast, jehož prostřednictvím pomáhá malým a středním firmám. Učí podnikatele vést obchodní schůzky, trénuje je ke správné struktuře telefonického rozhovoru aj. Jejím cílem je založit na Vysočině 60 těchto podnikatelských klu­bů.

Ještě více žáky zaujal příběh pana Petra Lišky, který kromě podnikání (je společníkem ve dvou firmách) přednáší ještě na VŠ v Jihlavě. Ani on neměl lehké začátky. V životě se řídí heslem „Můžeš dělat cokoliv, ale jinak“ (než konkurence). Prosadil se se svým nápadem – deskovou hrou nazvanou „Cesta životem“, určenou pro učitele k výuce finanční gramotnosti. A jeho rada pro žáky? „Sněte. Učte se, zlepšujte se a nenechte si od nikoho nakecat, že na to či ono nemáte… Většinou Vám stejně budou radit ti, co toho v životě moc nedokázali.“ Pan Petr Liška nabídl naší škole představení této hry. Tak se budeme těšit na jeho návštěvu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace