Návštěva vily Tugendhat

Prozkoumávání architektonického skvostu

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
22.04.2024 08:08
Poslední úprava:
 
před 2 měsíci

V nedávné době se naše školní skupina vydala na exkurzi do Brna, kde jsme měli příležitost navštívit jedno z nejvýznamnějších architektonických děl 20. století – vilu Tugendhat. Tato ikonická funkcionalistická stavba, navržená slavným architektem Ludwigem Miesem van der Rohe, je nejen památníkem moderní architektury, ale také svědkem historických událostí a symbolem inovace a elegance.

Naše exkurze začala prohlídkou nádherných zahrad Vil Low-Beer a Tugendhat, které jsou součástí celkového komplexu. Vychutnávali jsme si zeleň, klid a harmonii těchto prostor, které poskytují útočiště od každodenního shonu.

Poté jsme se přesunuli do vnitřních prostor vily Tugendhat, kde jsme byli okouzleni minimalistickým designem, precizními liniemi a inovativním využitím skla a oceli. K vidění byla i ikonická křesla Brno a Barcelona nebo onyxová stěna, kterou za 2. světové války pravděpodobně skryl Walter Messerschmitt, aby vypadala jako běžná příčka. Díky tomu přežila řádění vojáků, kteří ve vile zakládali ohně nebo zde ustájili své koně. Průvodci nám poskytli fascinující historické a architektonické informace, které nám pomohly lépe porozumět významu tohoto místa.

Celý zážitek z návštěvy vily Tugendhat byl nejen inspirativní, ale také vzdělávací. Umožnil nám poznat hlubší kontext moderní architektury a ocenit genialitu tvůrce tohoto mistrovského díla.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace