Tradiční exkurze do Prahy za uměním pro studenty 1. ročníku výtvarných oborů

Tentokrát ryze dámská jízda

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
18.04.2024 08:08
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

Hlavním cílem byla nejnovější expozice UMĚNÍ PO R. 1939 – KONEC ČERNOBÍLÉ DOBY v Národní galerii ve Veletržním paláci. Zde byla pro studentky zajištěna komentovaná prohlídka s historičkou­ umění.

Expozici je věnováno celé patro, které by při důkladné prohlídce návštěvníkovi pohltilo možná dva dny. Naše průvodkyně usnadnila žákyním orientaci a vybírala ty nejzásadnější momenty v umění a ikonická díla. Po společné části prohlídky měla každá možnost pohybovat se po Veletržním paláci sama a vybrat si, co ji těšilo.

Další etapou dne byl přechod k Bílově vile přes Letnou. Krásné počasí, rozkvetlé stromy a květiny v parku, výhled na celé město, zastávka u metronomu od Karla Vratislava Nováka…. Bílkova vila je zajímavým kontrastem k funkcionalistické stavbě Veletržního paláce. Jedná se o komplexní dílo samotného Františka Bílka, které ukrývá i ukázky jeho sochařské a grafické tvorby. Studentky zde mohly využít své kreslířské vybavení a vytvořit skici nejrůznějších děl či jejich detailů. Celý den proběhl hladce a byl velmi milý.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace