Výlet za krásami jižní Anglie

Studenti Akademie obdivovali přírodní a kulturní památky jižní Anglie a Londýna

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
16.04.2024 08:19
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

Po několika letech studenti Akademie ve Světlé nad Sázavou opět vyrazili za poznáním, tentokrát do jižní Anglie, a to s cestovní kanceláří PROTRAVEL. Na programu byla historická města na pobřeží, středověký hrad i opatství, velkým lákadlem byl nejen Londýn, ale i ostrov Wight, kde se nachází letní sídlo královny Viktorie Osborne House. Anglie studenty přivítala typickým deštivým a chladným počasím a otestovala jejich odolnost po dlouhé cestě autobusem. Procházka po pláži v městečku Hastings tak ke koupání rozhodně nelákala. Naštěstí se počasí postupně zlepšovalo.

Studenti mohli první den v Anglii obdivovat kromě již zmíněného města Hastings i středověké opatství v městečku Battle, které bylo založeno na počest památky slavné bitvy u Hastings. Večer se studenti přesunuli do přímořského letoviska Bognor Regis, kde se ubytovali v anglických rodinách a otestovali tak své jazykové znalosti.
I další den byl ještě po ránu deštivý, a tak vyhlídka na Devil’s Dyke, které je prý nejkrásnější vyhlídkou v Anglii, studentům zůstala skrytá za mraky a mlhou. Alespoň důvod, proč se sem vrátit… Následovala návštěva středověkého hradu Arundel. Město Brighton už bylo, co se týče počasí, přívětivější a díky tomu se všichni mohli pokochat dechberoucí vyhlídkou z prosklené pohyblivé věže i 360, která se nachází přímo na pláži. Milovníci historie a umění ocenili návštěvu bývalé královské rezidence Royal Pavilion postavené v orientálním sty­lu.

Třetí den začal přesunem na ostrov Wight a prohlídkou slavného Osborne House. Sluníčko již svítilo a teplota stoupala, proto někteří odvážlivci otestovali teplotu mořské vody na pláži, kde se dřív koupala i královna Viktorie. Protentokrát stačilo smočit jen nohy… Další atrakcí byla procházka po útesech ostrova Wight u přírodní památky Needles, což jsou křídové útesy, které se tyčí v řadě nad hladinou moře. Tento den byl také poslední, kdy studenti strávili noc v hostitelských rodinách.

Poslední den zájezdu v Anglii se nesl ve znamení Londýna a jeho památek – Westminsterského opatství, budovy parlamentu se slavným Big Benem, Buckinghamského paláce – prostě všeho nej, co Londýn nabízí. Komu nestačilo se obdivovat zdola, uviděl Londýn jako na dlani z vyhlídkového kola London Eye. A pak už jen dlouhá cesta autobusem domů, kde nás přivítalo letní počasí a příjemné teploty. Snad se nám podaří do Anglie opět brzy vyrazit, je zde přece co poznávat!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace