Školní studentské fórum

Studenti přednesli své návrhy zástupcům školy i města Světlá nad Sázavou

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
15.04.2024 09:10
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

Ve středu 27. března 2024 jsme společně s Radou dětí a mládeže Kraje Vysočina (RDMKV) uspořádali školní studentské fórum. Cílem akce bylo vyslechnout názory a podněty od našich studentů, nejen na činnosti a prostředí v naší škole, ale také ve městě Světlá nad Sázavou. Význam akce podpořili svou přítomností i starosta města Světlá nad Sázavou Ing. František Aubrecht a místostarosta města Tomáš Rosecký.

Vybraní zástupci všech tříd naší školy se v první části zaměřili na to, co se jim líbí ve městě Světlá nad Sázavou a jaké jsou jejich priority pro zlepšení prostředí ve městě. Poté, co své podněty představili přímo zástupcům vedení města, mohli vyslechnout i jejich reakce a plány pro budoucí rozvoj města. Ve městě se jim líbí např. zámecký park, nová podoba náměstí, cyklostezka, zámek a kostel, sportoviště a společenské prostory, vánoční výzdoba, vlakové spojení, okolní příroda nebo program kina. Jako prioritní body pro zlepšení uvedli např. počet parkovacích míst, osvětlení parku, více akcí pro mládež, více zeleně a odpočinkových zón ve městě, více košů a laviček nebo rekonstrukce budov na náměstí. Úvodní část uzavřel soutěžní kvíz o historii i současnosti města a rozloučení se zástupci města.

Po krátké přestávce se stejným způsobem zaměřili také na prostředí a činnosti školy, které mohli konzultovat s ředitelem školy Ing. Martinem Kubínem a zástupcem ředitele Mgr. Jakubem Kořínkem. Ve škole se jim líbí např. venkovní areál a prostředí školy, vybavení školy, školní akce, soutěže, přednášky a výjezdy do zahraničí, přístup vedení školy, sociální sítě, domov mládeže a volnočasové aktivity, automaty na kávu, kantýna, kuchyňka pro žáky nebo prezentace výrobků žáků. Za priority pro zlepšení považují např. platby kartou v kantýně, kvalita/síla wi-fi připojení, větší počet odpočinkových zón, rekonstrukce toalet, venkovní sportoviště, automat na jídlo, doplnit měkké (polstrované) židle do všech učeben, stojany na kola, modernizace učeben pro přírodní vědy nebo lednička do kuchyňky pro žáky.

O organizaci programu a koordinaci akce se postaral předseda představenstva RDMKV Jan Burda společně se zástupcem ředitele školy Jakubem Kořínkem. Děkujeme za podporu akce ze strany vedení města a věříme, že se podněty našich žáků promítnou do budoucích aktivit ve škole i ve městě Světlá nad Sázavou.


Mgr. Jakub Kořínek

Zástupce ředitele školy pro teoretické vyučování

Školní metodik prevence

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace