Studentský design 2024

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
10.04.2024 12:54
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

I letos jsme se zúčastnili soutěže Studentský design, kterou letos pořádala Střední uměleckoprůmyslová škola hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové. Jednalo se již o 32. ročník.

Nominovaní studenti z naší školy byli za kategorii SKLO, KERAMIKA, PORCELÁN Gabriela Nečasová se svou prací Plastic beauty a Jan Boháček se šperkem Geoda a za kategorii PRODUKTOVÝ DESIGN Patrik Šimek s Brýlemi pro virtuální realitu a Milana Abdurakhmanova s Polomaskou.

Za každou školu byl vyslán jeden komisař, který hodnotil digitální podobou jednotlivé práce ve své kategorii body 1–15, s výjimkou prací z vlastní školy, které nehodnotil. Za naši školu byl do soutěže vyslán Vlastimil Šenkýř, který vyučuje druhý ročník na Designu interiéru. Součet bodů se dělil počtem komisařů, na základě čehož byli vybráni vítězové jednotlivých kategorií 01/ Produktový design, 02/ Grafický design, 03/ Oděv, textil, obuv, 04/ Sklo, keramika, porcelán, 05/ Fotografická a multimediální tvorba. Z pěti výherců byla vyhlášena ještě hlavní cena Grand Prix.

Letošní konkurence byla opravdu velká a bohužel jsme tentokrát ocenění nezískali. Každopádně moc gratulujeme nominovaným studentům z naší školy, které vybíral celý pedagogický sbor z výtvarné větvě!

Soutěž a následná výstava se konala v Muzeu východních Čech v Hradci Králové. Poděkování patří skvělému Jiřímu Kábrtovi, který nám opět ochotně pomohl dopravit díla, i přes nabitý pracovní program, na místo určení.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace