Návštěva odborníků z praxe z designového studia a e-shopu s nábytkem ze dřeva

Naši studenti získali novou inspiraci

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
10.04.2024 09:48
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

V měsíci březnu 2024 jsme měli tu čest přivítat v naší škole odborníky z praxe v oboru designu interiérů. Designérky z Rdesign Studia, paní Hana Necidová a Žaneta Vrábelová, naše úspěšné absolventky a zakladatelky interiérového studia a e-shopu s nábytkem, přijely sdílet své bohaté zkušenosti a znalosti s našimi žáky. Navštívily nás v rámci třídenního workshopu, který byl rozdělen i tematicky.

První den byl celý naplněn inspirativními příběhy, praktickými ukázkami a cennými radami pro naše budoucí designéry interiérů. Paní Necidová a paní Vrábelová nám poskytly jedinečný pohled do fungování jejich studia i do procesu zakládání a rozvíjení podnikání v oblasti designu a výroby nábytku. Jedním z klíčových bodů jejich prezentace byly pracovní postupy v designovém studiu. Žáci se dozvěděli o důležitosti efektivní komunikace se zákazníkem a spolupráce s výrobou a truhláři. Představily nám i proces tvorby cenové nabídky a význam práce na klíč pro úspěšné splnění požadavků klienta. Důležitou součástí setkání bylo také zdůraznění významu kreativity a inovace v oblasti designu interiérů. Žáci byli povzbuzeni k tomu, aby si ponechali otevřenou mysl a neustále hledali nové a originální způsoby, jak řešit různé projekty.
Součástí dne byl i vědomostní kvíz zaměřen na designéry ze současnosti i historie a celkovou teorii designu. 1. místo v kvízu a kuchyňské prkénko jako odměnu vyhrála Pavlína Stöhrová.

Tato příležitost nejen poskytla našim žákům hlubší vhled do praktického fungování designového studia, ale také je motivuje k dalšímu rozvoji jejich dovedností a znalostí v oblasti designu interiérů.

Po užitečných přednáškách a prezentacích jsme se druhý den vydali na další část našeho programu – tvůrčí dílnu výroby mechových obrazů. Společně s našimi odborníky i pedagogy jsme se ponořili do světa přírodního designu. Každý žák měl možnost vyjádřit svou kreativitu a vytvořit vlastní jedinečný mechový obraz pod jejich vedením. S pomocí stabilizovaného mechu a lišejníků naši žáci vytvářeli obrazce dle své vlastní představivosti. Od jednoduchých geometrických tvarů po složitější a abstraktní motivy – každý žák se ponořil do procesu tvorby s nadšením a inspirací.

Výsledky této tvůrčí práce překonaly naše očekávání. Finální mechové obrazy, které naši žáci vytvořili, byly nejen krásné, ale také plné osobnosti a originality. Každý obraz nesl značku individuálního přístupu a jedinečného uměleckého vyjádření. Na závěr dne si žáci mohli odnést vlastní mechové obrazy domů jako vzpomínku na tuto nezapomenutelnou událost. Jsme hrdí na jejich úžasné práce.
Třetí den workshopu byl zaměřen na tvorbu solitérů do interiéru, který se stal doplňkovým projektem maturitní práce našich žáků. Během workshopu měli žáci za úkol navrhnout a vyvinout solitér do svých vlastních interiérů, od prvotních skic a návrhů přes 3D modelování v programu Sketch-up a vizualizaci v programu V-ray až po vytvoření 2D technických výkresů určených pro výrobu a cenový kalkul. Vzniklo mnoho úžasných a inovativních návrhů, přičemž nejvíce solitérů vznikalo ve formě konferenčních stolků. Žáci se neomezili pouze na klasické provedení, ale přišli s mnoha originálními a kreativními designy, které reflektovaly jejich styl.

Po ukončení workshopu následovala hodnocení od odbornic z praxe, které vybraly nejlepší práce a udělily i věcné ocenění:

  1. místo a zároveň ocenění za nejlépe splněné zadání a za nejlepší grafické zpracování s plným počtem bodů získal Aleš Brussmann.
  2. místo obsadila Anna Sobotová.
  3. speciální cenu za nejlepší design obdržela Nela Břízová.

Je skvělé vidět, jak naši žáci prokázali své schopnosti a talenty během tohoto workshopu. Jejich tvůrčí práce byla nejen esteticky působivá, ale také funkční a praktická, což ukazuje jejich hluboké porozumění a dovednosti v oblasti designu interiérů.

Celkově lze říci, že tento třídenní workshop byl nejen poučný, ale také zábavný a inspirativní. Naši žáci se naučili nové techniky a postupy, ale také si odnesli cennou zpětnou vazbu od odborníků z praxe a ocenění za své úspěchy. Děkujeme všem účastníkům, odborníkům z praxe a našemu týmu učitelů za jejich podporu a úsilí během tohoto nezapomenutelného workshopu. Jsme hrdí na naše žáky a jejich úspěchy a těšíme se na další podobné události, které nám pomáhají rozvíjet a inspirovat naše budoucí designéry interiérů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace