Návštěva Hellichovky

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
05.04.2024 08:32
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

Dne 14. března 2024 se uskutečnila návštěva zástupců naší školy ve Vyšší odborné škole grafické a Střední průmyslové školy grafické v Praze, lidově Hellichovky. Vzhledem k tomu, že jsme se stali členy Asociace středních a vyšších odborných škol s výtvarnými a uměleckoprůmys­lovými obory, máme možnost nahlédnout takzvaně „pod pokličku“ našim kolegům z ostatních členských škol. Cílem exkurze je zjištění, jakým způsobem fungují jiné školy, a načerpání inspirace, jak zlepšovat a posouvat kupředu naše ateliéry nejen ve vizuálu, ale také v přístupu k výuce, aktivitách, dotacích, PR a v mnohém dalším.

Akce se zúčastnila převážná většina pedagogů působících ve výtvarné sekci naší školy. Moc se nám líbil vstřícný a vřelý přístup všech členů tamního pedagogického týmu včetně jejich energie a nadšení. Tím, že je škola zaměřena na grafické obory (polygrafie, užitá fotografie a média, design tiskovin, design objektů a obalů, design digitálních médií, konzervátorství a restaurátorství), má skvělé vybavení na ručně dělané grafické techniky, ale také nejmodernější digitální tiskárny, které dokážou tisknout na nejrůznější materiály. Budova školy je působivá a její výhled na Petřín a Pražský hrad je, obzvláště nyní na jaře, krásný a pozitivní. Návštěva rozhodně stála za to a tímto za ni děkujeme!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace