Krajské kolo Ekonomické olympiády 2024 v Kraji Vysočina

Naše škola měla zastoupení

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
28.03.2024 08:33
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

Do krajského kola EO postoupili čtyři žáci II. P oboru Podnikání – Lenka Zelingerová, Jan Kopic, Matěj Rosenkranz a Zdeněk Venc. Kromě Matěje, který se nemohl zúčastnit, reprezentovali zbývající žáci naši školu v kongresovém sále KÚ Jihlava dne 22. března 2024.

Úvodního slova se ujali Bc. Jana Vodová z Odboru školství, mládeže a sportu Kraje Vysočina, Petr Matlach, ředitel úseku Generálního sekretariátu, Kooperativa a Martina Bacíková, zakladatelka Mezinárodní ekonomické olympiády a INEV. Mimo jiné ocenili velký úspěch postupujících a popřáli jim hodně zdaru v soutěži. Tito úspěšní žáci v rámci celé republiky tvoří cca 5 % z celkového počtu 27.888 účastníků školních kol EO.

Po seznámení se s pravidly soutěže byly žákům rozdány testy. Povolenými pomůckami byly psací potřeby a kalkulačka. K vyplnění testu měli žáci 45 minut a celkem mohli získat 100 bodů. Na základě výsledků z krajských kol postoupí 50 studentů z celé ČR do slavnostního finále. Z každého kraje postoupí dva studenti a zbytek studentů se seřadí podle počtu dosažených bodů. Z nich pak bude vybráno 10 top finalistů a dále 5 nejlepších z nich bude reprezentovat ČR na mezinárodním finále EO v Řecku.

Po odpočinkové přestávce byla na programu přednáška na téma „Faktor strachu v pojišťovnictví“. Přednášející pan Petr Matlach se zaměřil na živelné pohromy minulých let – povodně a tornáda, jejichž miliardové škody musela pojišťovna Kooperativa spolu s ostatními pojišťovnami vypořádat. V návaznosti na tyto události vyzdvihl velký význam správného pojištění majetku a jeho podpojištění.

Závěrečného slova se ujala zakladatelka EO paní Martina Bacíková, která zhodnotila dosavadní ročníky EO, její rozšíření do dalších států světa a její velký přínos pro studenty v rámci jejich dalšího uplatnění. S napětím budeme očekávat výsledky, které budou zveřejněny dne 26. dubna 2024.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace