DEN ŘEMESEL V LEDČI NAD SÁZAVOU

Zapojila se také naše škola

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
28.03.2024 08:13
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

Již druhým rokem se v pátek 22. března 2024 v prostorách ZŠ Ledeč nad Sázavou konal Den řemesel, kterého se zúčastnila i naše škola.

Společně s učiteli a studenty dalších středních odborných škol jsme přiblížili žákům ZŠ některé řemeslné obory. Na našich stanovištích ve škole i v prostoru před školou jsme prezentovali činnosti uměleckého vitrážisty, uměleckého keramika, uměleckého kováře, malíře skla, truhláře či kameníka.

Žáci si prakticky vyzkoušeli řemeslnou práci. Pro většinu z nich to byla první zkušenost s řemesly. Při práci se mnoho naučí, získají informace o řemesle a jeho využití v současnosti, poznají pracovní pomůcky a nástroje řemeslníků, seznámí se s vlastnostmi materiálu, procvičí si jemnou motoriku, rozvinou manuální zručnost, naučí se estetickému vnímání, zapojí fantazii a radují se z finálního výrobku. Řemesla si vyzkouší v praxi a pochopí, kolik úsilí musí člověk vynaložit pro výrobu konečného výrobku.

Skutečnost, že měli možnost si sami vyzkoušet různé práce, může být určující při výběru školy a řemesla, kterým se jednou budou zabývat. Vždyť o budoucí profesní kariéře rozhoduje správná volba střední školy. A vlastní zkušenost s konkrétním řemeslem je nepředatelná.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace