ŽIVÉ ŘEMESLO V CHOTĚBOŘI

Naši žáci prezentovali vybrané obory školy

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
28.03.2024 08:10
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

V pátek 22. března 2024 se žáci uměleckořemeslných oborů – truhláři, kováři, kamenosochaři – a učni z oboru kameník sešli na náměstí v Chotěboři, aby se stali součástí naší školní prezentace na řemeslných trzích. Tento den se nám naskytla jedinečná příležitost ukázat veřejnosti řemesla, jež naše škola nabízí k studiu.

Naši mistři a pedagogové s velkým nadšením a nekonečnou trpělivostí předávali informace o jednotlivých studijních oborech a o tom, co vše naše škola nabízí.

V duchu otevřenosti a sdílení zájemcům, především pak mladším dětem, poskytli možnost osobně si vyzkoušet kování a sekání do kamene.

Interaktivní a praktická část se setkala s velkým ohlasem a ukázala tak, že zájem o tradiční řemesla je stále živý. Návštěvníci měli možnost na vlastní oči vidět, jak vypadá práce s dřevem, kovem a kamenem, a zjistit, jaké to je, uchopit nástroj a vytvořit něco krásného vlastníma rukama.

Akce pro nás představovala nejen možnost ukázat bohatství a rozmanitost řemesel, která naše škola nabízí, ale také příležitost navázat nové kontakty a inspirovat budoucí generace k tomu, aby zvážily studium u nás. Jsme přesvědčeni, že každé setkání s veřejností je krokem k lepšímu porozumění hodnotě a kráse řemesel.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace