Napsali o nás: Bc. Pavel Mareš

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
03.03.2024 20:11
Poslední úprava:
 
před 4 měsíci

Bc.Pavel Mareš, sociální pracovník a vedoucí oddělní komunitních bydlení ve Světlé nad Sázavou

Spolupráce se školou:

Uplynul další rok, kdy Domov Háj poskytuje zcela transformované sociální služby pro osoby s mentálním a dalším přidruženým postižením. Významným okamžikem tohoto roku bylo navázání spolupráce s místní školou AKADEMIE SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU. Škola nás oslovila prostřednictvím Mgr. Olgy Blažkové, aby k nám její studenti prvního ročníku v oboru „Ošetřovatel“ chodili na celoroční praxe. Doposud ke spokojenosti obou stran spolupracují také se „Sociálním centrem města Světlá nad Sázavou“.

Praxe probíhají u lidí, které potřebují největší míru pomoci. Jedná se o sociální službu v domově pro osoby se zdravotním postižením ve Světlé nad Sázavou a Ledči nad Sázavou. Ačkoliv k nám zpravidla přicházejí čerství absolventi základní školy, tedy velmi mladí lidé, zhostí se nové role se ctí. Kontakt s lidmi se znevýhodněním jim nečiní žádný problém, partnerský a respektující přístup je pro ně přirozený. Snahou organizace je, přiblížit jim způsob poskytování sociální služby, kdy se i člověk s velkým handicapem dokáže zapojit do běžných každodenních činností. Každý obyvatel domácnosti dostává individuální podporu, se kterou se zvládne podílet na péči o sebe, vaření, nakupování, ale také třeba mytí oken ve svém pokoji atd. Studenti se také stali pro některé obyvatele obohacením okruhu osob, s kterými mají možnost se setkávat. Ten bývá zpravidla zúžen na pracovníky organizace a členy jejich rodiny.

Velmi si vážíme spolupráce s Domovem Háj a věříme, že i v příštím roce zde budou moci naši žáci odborné praxe absolvovat. Děkujeme za trpělivost a velmi přátelské vedení našich žáků.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace