Den otevřených dveří v SeniorCentru Humpolec

Nabídka pracovního uplatnění pro naše žáky

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
03.03.2024 20:06
Poslední úprava:
 
před 4 měsíci

S žáky posledního ročníku maturitního oboru Sociální činnost a s částí žáků posledního ročníku učebního oboru Ošetřovatel jsem první březnový den vyrazila na Den otevřených dveří do SeneCura SeniorCentra Humpolec. Rádi jsme využili pozvání vedoucí sociální pracovnice.

Žáci končících ročníků zvažují, jakou cestou se budou dále ubírat. Většina přemýšlí o dalším studiu, někteří ale už pokukují po pracovním uplatnění. Sociální služby, obzvláště v dnešní době, nabízí mnoho pracovních příležitostí, které se snažíme našim žákům zprostředkovávat. Velice nás těší, když žáci zůstávají v oboru, pro který se ve svých patnácti letech rozhodli, obor je baví a naplňuje.

SeneCura SeniorCentrum nám přiblížila Bc. Jana Pešková, DiS., vedoucí sociální pracovnice, spolu s Nelou Svobodovou, DiS., vrchní sestrou, která má zároveň na starosti nábor nových zaměstnanců do přímé péče.

Dozvěděli jsme se, jaké sociální služby SeneCura SeniorCentrum nabízí a komu jsou určeny, jaká péče je klientům poskytována, jaké aktivizační činnosti seniory nejvíce oslovují apod. Žákům byla nabídnuta volná pracovní pozice „pečovatel“, bylo zmíněno pracovní ohodnocení této pozice a zajímavé bonusy. Lze zde najít uplatnění i ve formě zkrácených úvazků či brigád. Nabídka některé žáky velmi oslovila.

Nejvíce však všechny zúčastněné zaujalo krásné moderní prostředí a vybavení, mnozí konstatovali, že si připadají jako v hotelu, a že to je ve zdejším zařízení hezčí jak u nich doma.

Držíme palce všem našim končícím žákům, aby zvládli závěrečné a maturitní zkoušky co nejlépe a vydařily se jim také přijímací zkoušky či pracovní pohovory.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace