Přijímací zkoušky nanečisto ve světelské Akademii

Nabídku využily desítky zájemců

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium
Publikováno:
 
14.02.2024 11:03
Poslední úprava:
 
před 5 měsíci

Krátce před jarními prázdninami, ve čtvrtek 8. února 2024, proběhly na půdě naší Akademie již druhé přijímací zkoušky nanečisto. Žáci devátých ročníků si mohli otestovat svou připravenost na řešení testů z matematiky a českého jazyka. A šanci využili v hojném počtu, nakonec se jich přihlásilo téměř sedmdesát. I když se někteří na poslední chvíli omluvili ze zdravotních důvodů, v den akce zaplnili pět učeben.

Naše cvičné testy si nezadaly rozsahem ani náročností s ostrými zkouškami, které žáky čekají v dubnu, a tak na mnohých bylo vidět postupující vyčerpání. Není divu, s matematikou bojovali 75 minut, s češtinou 60 minut.

Pro rodiče, kteří se dostavili se svými potomky, byla připravena místnost, kde se jim věnovala Bc. Helena Kotěrová, náš pověřenec pro nábor a kontakt s veřejností. Rodiče se ptali nejen na naši školu a její obory, ale hlavně na nový systém podávání přihlášek a změny v přijímacím řízení.

Výsledky testů se žáci dozvědí hned po jarních prázdninách a budou mít ještě čas zapracovat na svém zlepšení. K tomu mohou i nadále využívat naše bezplatné přípravné kurzy.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace