Lyžařské kurzy v ideálních podmínkách

Oba naše turnusy se vrátily spokojené

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
14.02.2024 10:33
Poslední úprava:
 
před 5 měsíci

Školní lyžařské kurzy v Peci pod Sněžkou, konané v termínech 14.1. – 20.1. a 20.1. – 26.1.2024 se trefily do ideálních sněhových podmínek pro výuku a rozvoj dovedností na lyžích a snowboardech.

Již tradičně využíváme k pořádání školních kurzů horskou boudu Na Muldě, která se nachází ve výšce 1000 m n.m. a zajišťuje nám nejen okamžitý přístup ke sjezdovkám, ale také kvalitní ubytování s plnou penzí.

V rámci pětidenních skipasů absolvovali žáci výuku na širokém spektru sjezdových tratí v největším lyžařském středisku SkiResort Černá Hora – Pec pod Sněžkou. Večerní lyžování na sjezdovkách Javor a U lesa přidávalo další vzrušení a příležitost strávit více času na svahu. Vzhledem k ideálním podmínkám absolvovali dobrovolníci z řad žáků taktéž běžkařské výlety. Veškerá výuka samozřejmě probíhala pod vedením instruktorů, kteří si žáky rozdělili podle úrovně lyžařských a snowboardových dovedností. Poslední den na svahu absolvovali všichni žáci lyžařské a snowboardové závody.

Kromě sportovních aktivit měli žáci připravený také pestrý program večerních aktivit. Vedle přednášek, týkajících se bezpečnosti na horách či péče o lyžařské a snowboardové vybavení, byly některé večery vyplněny zábavnými hrami.

Zúčastnilo se celkem 67 žáků, kteří absolvovali kurz v krásném prostředí za ideálních sněhových podmínek. Velmi mě těší, že z velkého procenta začátečníků jsou nyní již pokročilí lyžaři a snowboardisti, kteří nám mj. bez problémů absolvovali lyžařské či snowboardové závody. Věřím, že kurzy daly také možnost žákům vytvořit nezapomenutelné zážitky a prožitky, na které budou ještě dlouhý čas vzpomínat.

Foto Leoš Poříz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace