Kombinace prehistorie a moderních médií

Středa plná zážitků v Brně

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
22.01.2024 08:02
Poslední úprava:
 
před 5 měsíci

Kontrast dvou různých období ve středu 10. ledna 2024 prožili studenti 1. S a SV, kteří absolvovali cestu do Brna.

První zastávkou se stal Pavilon Anthropos, kde se nám dostalo především výkladu o vývoji člověka. Nejpřekvapivější však bylo pro studenty setkání s kopiemi originálního pravěkého umění. Při pohledu na nástěnné malby a do vitrín se ozývaly věty jako „To je vážně jen takhle malinký?“ nebo „ Pěkný barvy.“ Do rukou jsme také dostali pěstní klín nálezového stavu.

Po přesunu zpět do centra a nutné obědové pauze jsme se dostali do úplně jiného světa. V Domě umění města Brna aktuálně probíhá prezentace nejvýznamnějších osobností videoartu, dalo by se říci přímo zakladatelů tohoto typu umění, Steiny a Woodyho Vasulkových a Garyho Hilla.

Velmi vizuálně a sluchově náročné instalace pohlcovaly celé místnosti i jejich návštěvníky. Několik jedinců rezignovalo a s hlavami v dlaních čekali na ostatní v klidných částech budovy, jiní zase viseli z gaučů hlavou dolů pro ještě lepší zážitek. V závěru prohlídky studenti vytvářeli vlastní videa pomocí mobilních telefonů s využitím provizorních prostředků bez jakýchkoli aplikací.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace