Ohlédnutí za maturitním plesem třídy 4.E

Plesová sezóna na Akademii odstartovala

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
13.01.2024 10:33
Poslední úprava:
 
před 6 měsíci

V pátek 8. prosince 2023 proběhl ve Společenském domě města Světlá nad Sázavou maturitní ples třídy 4. E, tedy žáků oboru Sociální činnost. Plesu předcházelo mnoho příprav, a než jsme se dočkali tolik očekávaného pátku, prožili jsme mnoho emocí od radosti, štěstí, těšení po stres, nervozitu i zoufalství. Čím více se termín plesu blížil, tím více se tyto pocity střídaly. Ve čtvrtek bylo možné sál připravit, vyzdobit, rozdat jmenovky na stoly, nafouknout neskutečné množství balónků, narovnat tombolu, smontovat slavobránu, vyzkoušet nástup i půlnoční překvapení.

Celý pátek pak byl ve znamení osobních příprav, probíhaly návštěvy u kadeřnice, kosmetičky, manikérky a v půjčovně šatů. A když byli všichni ještě o kousek krásnější, než jsou běžně, mohly se otevřít dveře sálu a vše vypuklo.

Večerem nás provázel skvělý moderátor, hrála živá hudba v podání vynikající kapely, která dokázala roztančit všechny hosty. Po několika skvostných tanečních vystoupeních v rámci předtančení následoval nástup maturantů a slavnostní proslovy. Pak už jsme se mohli přesunout k šerpování maturantů a společnému přípitku. Samozřejmostí byl i tanec s rodiči a blízkými. S přibývajícími hodinami byla atmosféra uvolněnější a uvolněnější. Pořídilo se mnoho fotografií (nejen ve fotokoutku s rekvizitami), ale také videí, která nám připomínají jedinečné a nezapomenutelné společné zážitky.

Vyvrcholením bylo půlnoční překvapení samotných maturantů, ti si natrénovali několik tanečních sestav, během kterých vystřídali řadu převleků a vykouzlili všem přítomným úsměv na tváři.

Ples hodnotím jako velice zdařilý a pevně věřím, že tu náročnější část v podobě maturitních zkoušek zvládnou všichni žáci stejně úspěšně. Držíme pěsti!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace