První kolo talentových zkoušek je za námi

Nový rok jsme zahájili s uchazeči o naši školu!

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
13.01.2024 10:14
Poslední úprava:
 
před 6 měsíci

Pravděpodobně jsme naposledy zahájili nový kalendářní rok talentovými zkouškami. Dnem 1. ledna 2024 začala platit nová pravidla a od příštího roku se talentové zkoušky posunou do termínu bližšího jednotným přijímacím zkouškám.

Ale pro nastávající školní rok 2024/2025 se ještě konaly talentové zkoušky podle starého modelu.

Proto jsme hned 2. ledna 2024 připravili třídy, ateliéry a zázemí pro rodiče. Od středy 3. ledna 2024 do pátku 5. ledna 2024 se k nám sjížděli uchazeči o maturitní výtvarné a uměleckořemeslné obory a část učebních oborů. Vzhledem k velkému počtu uchazečů jsme letos museli na talentovky vyčlenit tři dny.

Do školy přicházely skupinky rodičů a prarodičů doprovázející účastníky nejprve do budovy C, kde se zkoušky konaly. Do školní auly by se nám všichni nevešli. Tam už jsme po předání dětí pozvali rodiče k poskytnutí dalších informací o přijímacím řízení, chodu školy a chystaném adaptačním pobytu. Většina rodin už školu znala z dnů otevřených dveří, z talentovek nanečisto nebo z konzultací portfolií.

Zatímco děti pracovaly, trochu nervózní rodiče si mezi sebou vyměňovali poznatky a zkušenosti ze života s dospívajícími potomky. Velká úleva byla na všech znát, když se přiblížilo poledne a děti za sebou měly první disciplínu a mohly se podělit o pocity z odvedené práce. V půl čtvrté byla talentová zkouška ukončena a návštěvníci postupně naši školu opouštěli. Někdo odcházel veselejší, někdo rozpačitý. Kdo se stane v příštím školním roce naším žákem, to ještě nevíme.

Ale všem děkujeme za účast a doufáme, že se u nás cítili příjemně.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace