Prezentace cesty do USA

Kolegyně se vrátila ze zahraniční stáže

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
09.01.2024 11:53
Poslední úprava:
 
před 6 měsíci

Výuka anglického jazyka je nejen maturitní předmět, ale pro budoucí povolání, cestování i život mnoha studentů v současném světě věc naprosto nezbytná. To, jak jít na výuku tohoto předmětu v nejnovějších postupech pedagogiky, jak více podnítit zájem studentů, mediální gramotnost i jak se stát lídrem učitelů, to vše odjela studovat do USA na téměř dva měsíce pedagožka naší školy Michaela Mutl.

Na tuto studijní cestu odjela v rámci programu „FulbrightTeaching Excellence and Achievement Program“. Brzy po návratu začala s úspěchem nově nabyté zkušenosti uplatňovat ve výuce. Pro nás, její kolegy, uspořádala dvě besedy, kde nám vyprávěla o svých zážitcích z cest. Zároveň si připravila program, kde jsme vyslechli řadu nových přístupů a možností uspořádání hodiny nejen pro výuku anglického jazyka. Řada metod se dá uplatnit i v dalších předmětech. Některé z těchto výukových postupů jsme si na místě vyzkoušeli v praxi.

Setkání proběhlo v přátelské a tvůrčí atmosféře. Podobné programy mají pro posun v celém českém školství značný význam. Posouvají hranice, vytvářejí nová přátelství, rozšiřují možnosti cestování a výměnu kulturních i pracovních zkušeností. Svět se vyvíjí a české školství se díky těmto výměnným programům může s úspěchem vyvíjet s ním.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace