Návštěva evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
03.01.2024 11:47
Poslední úprava:
 
před 6 měsíci

Maturitní zkoušky se blíží mílovými kroky a studenti se musí mimo jiné rozhodnout, zda budou pokračovat ve studiu, nebo vstoupí na pracovní trh. Se studenty, kteří by rádi pokračovali ve studiu na vysoké či vyšší odborné škole, jsem vyrazila 2. listopadu 2023 do Brna navštívit veletrh Gaudeamus.

Na tomto veletrhu se prezentuje většina českých vysokých škol, takže studenti mohou během krátkého času získat přehled o nabízených studijních programech. Velkou výhodou tohoto veletrhu je, že si zájemci o studium mohou promluvit se studenty a absolventy vysokých škol, mohou navštívit přednášky jednotlivých škol a získat tak velké množství informací. Zájemci o studium také mohou využít služby kariérového poradenství, tzn., že si mohou otestovat své předpoklady pro studium a na základě výsledků si pro sebe zvolit vhodnou školu.

Já jsem se na veletrhu zúčastnila programu pro učitele, ze kterého jsem si odnesla informace o jednotlivých školách a nabízených studijních programech, Tyto informace pak samozřejmě předávám našim studentům.

Věřím, že studentům návštěva veletrhu Gaudeamus pomohla ve výběru vysoké školy, a doufám, že úspěšné složí jak maturitní, tak přijímací zkoušky.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace