Gymnazisté z 2. G v mateřské škole

Vánoční program a exkurze v jednom

Agendy:
 
Informační portál , Gymnázium
Publikováno:
 
28.12.2023 10:58
Poslední úprava:
 
před 6 měsíci

Gymnazisté s pedagogickým zaměřením navštívili v úterý 19. 12. 2023 Mateřskou školu Sídliště ve Světlé nad Sázavou, konkrétně třídu Delfínků. Nejednalo se ale o ledajakou návštěvu, připravili si totiž pro děti malý vánoční program. S plány a přípravami začali již během listopadu v hodinách pedagogiky volného času a dnes se mohli konečně realizovat.

V úvodu se s dětmi přivítali, navzájem se představili a zazpívali si společně koledu Rolničky. Děti se rozdělily na čtyři skupinky a každá zavítala k jednomu stanovišti. Tady už měli jejich noví velcí kamarádi připravené aktivity. Jedno ze stanovišť nabídlo dětem vyrábění vánočních ozdůbek. Z papírových proužků si každé dítko vyrobilo kratší řetěz, na vrchní kroužek nalepilo obrázek sněhuláka, stromečku či Santy, ale ten bylo zapotřebí ještě vybarvit. Druhé stanoviště nabízelo pexeso s vánoční tematikou, někomu se shodné obrázky dařilo najít rychle, jiného hledání trošku potrápilo. U třetího stolečku provedli žáci děti světem vánočního koření a typickými vánočními přísadami používajínými k pečení. Děti se seznámily např. s badyánem, hřebíčkem, skořicí a oříšky. Poslední stanoviště se věnovalo pohybovým hrám. Žáci na karton namalovali velkého sněhuláka, prořezali do něj dva otvory a úkolem dětí bylo se do nich trefit míčky. Dále byla připravena menší opičí dráha.

Po zvládnutí všech aktivit nám paní učitelky ukázaly spoustu oblíbených her a pěkných učebních a didaktických pomůcek, které jsme mohli s dětmi také rovnou vyzkoušet. Na rozloučenou jsme si opět sedli do kroužku, dětem jsme poděkovali za hezké dopoledne, zazpívali jsme si koledu Štědrý večer a žáci rozdali dětem vlastnoručně upečené a nazdobené perníčky. Paní ředitelka nám dala zpětnou vazbu k připraveným aktivitám, přiblížila nám režim a provoz školky a na příkladech objasnila individuální přístup k dětem. V závěru jsme nahlédli i do dalších tříd a zázemí mateřské školy.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace