VIII. ročník Ekonomické olympiády

Naši žáci postupují

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
21.12.2023 09:45
Poslední úprava:
 
před 6 měsíci

Během listopadu 2023 se žáci nástavbového studia oboru podnikání 1.P a 2.P zúčastnili školního kola EO. Tato soutěž je určena pro žáky 1. až 4. ročníků všech typů středních škol. Ekonomickou olympiádu organizačně zajišťuje Institut ekonomického vzdělávání z.ú. (INEV) a je zaštítěna Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Českou národní bankou.

Co se týče pravidel, do krajských kol postupuje z každé školy alespoň jeden nejlepší žák, dosáhl-li úspěšnosti alespoň 52 % (13 bodů). Po postupu nejlepších žáků z každé školy se zbytek studentů seřadí podle pořadí v kraji a postupující jsou následně vybráni až do zaplnění kapacity prostor krajského kola. Z každé školy může vždy postoupit maximálně 5 žáků.

Školní kolo proběhlo online v PC učebně naší školy. Test byl zvládnutelný v rámci jedné vyučovací hodiny. S potěšením mohu oznámit, že test ze všech zapojených žáků nejlépe zvládl Matěj Rosenkranz ze třídy 2.P (úspěšnost 76%) a po něm dále postupují jeho spolužáci Zdeněk Venc (72 %), Jan Kopic (68 %) a Lenka Zelingerová (64 %), všichni ze třídy 2.P.

Díky účasti v této soutěži si žáci zlepšují svoji finanční gramotnost, poměřují své znalosti v ekonomii a financích se svými vrstevníky a získávají tak jedinečnou možnost prohlubovat své zájmy a soutěžit o zajímavé ceny od partnerů soutěže. Krajské kolo proběhne v Jihlavě ve dnech 18. 3. – 12. 4. 2024. Přejeme našim postupujícím žákům hodně úspěchů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace