Dobrovolnictví v MC Rolnička

Pomáháme s prosincovými akcemi

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
15.12.2023 05:38
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

V článku z měsíce října jste se mohli dočíst, že jsme s žáky prvního ročníku oboru Sociální činnost navštívili Mateřské centrum Rolnička ve Světlé nad Sázavou, spadající pod Oblastní charitu Havlíčkův Brod. Díky této exkurzi jsme navázali spolupráci v oblasti dobrovolnictví a v prosinci jsme uskutečnili první společné aktivity, kterých se účastnila naše skvělá děvčata z 1. E. Od středy do pátku děvčata v mateřském centru pekla a zdobila perníčky, také vyráběla vánoční přání. Tyto drobnosti by měly potěšit hosty, kteří navštíví v odpoledních hodinách o adventních nedělích kostel sv. Václava ve Světlé nad Sázavou.

V pondělí do Rolničky zavítali Mikuláš, čert a andělé. Opět se jednalo o další naše báječné studentky z 1. E. Mikuláš četl z knihy hříchů, ale naštěstí se jednalo jen o drobné dětské prohřešky, a tak mohl být čertík hodný a nikoho nemusel odnést do pekelných končin. V případě, že se objevily slzičky strachu, andílci se chopili práce a děti laskavě podpořili.

Velké poděkování patří pracovnicím mateřského centra, které umožnily našim děvčatům zapojit se a nahlédnout do předvánočního provozu této služby, a druhé velké díky si zaslouží všech 16 studentek. Oceňujeme zájem o dobrovolnictví, ochotu, trpělivost a perfektní reprezentaci naší školy.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace