Exkurze Vrtiška&Žák

Návštěva v moravské metropoli

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
10.12.2023 07:46
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

Ve středu 29. 11. 2023 navštívila třída III. V Moravskou galerii v Brně. Po příjezdu do Brna jsme se vydali směrem k Mendelově univerzitě, kde jsme navštívili arboretum a procházkou se podívali na masožravé rostliny, cesta nám nabídla i vyhlídku na Brno. Následně se studenti seznámili s historií funkcionalistické kavárny ERA, která byla postavena dle projektu Josefa Kranze. V interiéru je zajímavé schodiště inspirované šroubovicí, zaujalo nás i samotné použití barev v podobě červené a modré na podlaze i stěnách.

Následovala hlavní část exkurze, a to návštěva Moravské galerie, kde nás čekala komentovaná prohlídka výstavy Vrtišky a Žáka. Studenti mohli vidět propracované zakomponování produktů do střední části stavby nad sebe, kde designéři využili černé kruhové podstavce a na nich ve stejné barvě produkty, jako jsou konferenční stolky Hřiby, jídelní židle Lopa, umyvadla pro firmu Ravak a mnoho dalších. V budově mohli studenti nahlédnout i do stálých expozic na současné designéry, jako je Koldová a Pelcl. Také mohli vidět něco z historie nábytku od Jindřicha Halabaly nebo Josefa Gočára. Ve spodní části budovy se nacházela nově vzniklá kavárna s produkty kolekce Bohém od mmcité. K vidění bylo i robotické rameno, které připraví kávu s vaší fotografií. Celkově exkurzi hodnotím za velmi vydařenou.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace