NA EXKURZI V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

Další z exkurzí našich ošetřovatelek

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
09.12.2023 22:53
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

Dne 6. prosince 2024 jsme se v rámci odborného výcviku s žákyněmi třetího ročníku oboru Ošetřovatel vydaly prozkoumat další sociální zařízení zde ve Světlé nad Sázavou. Konkrétně šlo o Chráněné bydlení v ulici Haškova. V tomto domečku bydlí šest klientů a jde o úplně první zařízení tohoto typu u nás ve Světlé. Domečkem nás provázela vedoucí Mgr. Lucie Šormová.

Na úvod nám sdělila informace týkající se provozu, složení zaměstnanců a diagnóz klientů. Paní Šormová nás provedla přízemím, kde jsme viděly kuchyňku, společenskou místnost a obývák, který je vybavený velkou televizí, gaučem, ale třeba i rotopedem. Poté jsme navštívily suterén, kde bylo zázemí pro praní a sušení oblečení klientů. Dále se zde nacházely dílny, kde klienti tvoří různé výrobky, ať už z papírů, látek, dřeva. Na závěr jsme byly pozvány do čtyř pokojů, kam nám klienti dovolili nahlédnout, popovídali nám o sobě, o jejich rodině a životní situaci. Na úplný konec byl prostor na dotazy studentek. Moc děkujeme za umožnění této exkurze v zařízení, věřím, že žákyně získaly potřebné informace o dalších možnostech uplatnění v zaměstnání po úspěšném ukončení jejich studia.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace